Αντίχριστος

by theelfatbay on 16 Οκτωβρίου 2013

Unknown

Πολλοί επιστήμονες επιμένουν ότι οι όροι της συνθήκης των Βερσαλλιών, ήταν πολύ επιεικείς. Ειδικά ο οικονομολόγος Keynes, εκείνη την περίοδο, τάχθηκε υπέρ των Γερμανών, επιχειρηματολογώντας υπέρ των ναζί, δεδομένου ότι μία ηττημένη δύναμη όπως η Γερμανία δεν θα μπορούσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις απαιτήσεις των όρων. Η Διάσκεψη Ειρήνης στο Παρίσι του 1919, προσπάθησε να ισορροπήσει το διάχυτο αντισημιτικό μίσος, προτείνοντας την μέγιστη τιμωρία σ’ένα πλήθος που θαύμαζε τον Μπίσμαρκ, την πρωσική πειθαρχία και την σιμωνία της παπικής αυλής. Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν καπνίζοντας όπιο, οργανώνοντας παραστάσεις σε βουλεβάρτα, εγκαθιδρύοντας την άγνοια κινδύνου, αποδομώντας την στο πυρ το εξώτερον. Οι αναλυτικές πρακτικές βαφτίστηκαν βεβαιότητες με μανδύα παραπλανητικής γλώσσας που δεν αξιολόγησε σωστά το πραξικόπημα του 1923 στο Μόναχο.

Εν Ελλάδι, συνεχίζεται η συζήτηση για την Μικρασιατική Καταστροφή, η ελπίδα για κομμουνισμό με φιλελεύθερο αέρα τρέχουσας γλώσσας, απαλλαγμένης από καλολογικά στοιχεία και βαθύτερα νοήματα. Ο απόηχος των πρακτικών της δίκης στην Νυρεμβέργη, δεν άλλαξε τα γλωσσικά παιχνίδια. Ο χρυσός και το ασήμι εξακολουθούν να θαμπώνουν τον όχλο, ο οποίος μάχεται για έναν καλύτερο κόσμο, με το βλέμμα σ’αυτόν που θα του προσφέρει περισσότερα. Η ποικιλία των λέξεων και η πολλαπλότητα της υστεροβουλίας, επιφέρει κουσούρια στον ιδιωτικό λογισμό. Ο ένοχος κουβαλά καυκάσια χαρακτηριστικά, λευκό μουστάκι και αμερικάνικη παιδεία. Η προσωποποίηση του κακού δεν αποτελεί ίδιον του 21ου αιώνα. Όταν η αυτοκρατορία των Φράγκων διαιρέθηκε στα τρία, γερμανικοί και γαλλικοί φθόγγοι βοήθησαν στην παρακμή του 9ου αιώνα με πρακτικές ομοφωνίας εν είδει καθιερωμένης τοξικομανίας για τα λεκτικά θέσφατα.

Η γοητεία των επαναστάσεων προηγούμενων αιώνων, εξακολουθεί να μαγεύει τον όχλο. Οι WASP κλεισμένοι σε πανάκριβα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι Τεξανοί ρεπουμπλικάνοι και η εικόνα του Κάιζερ στα βελγικά σπα, αρκούν για να εξοβελίσουν τους οπαδούς του New Deal στην μαύρη λίστα. Έχει δημιουργηθεί ένα συλλογικό φαντασιακό όπου εκείνοι που δεν συμφωνούν με αυτούς, τους οπαδούς του Zeitgeist, έχουν χαρακτηριστικά μιας σκιάς, διανθισμένης με στοιχεία υλικής ύπαρξης που όταν θα δώσει λόγο στο φοβερό βήμα των αναρχοφασιστών, συριζοφασιστών και οπαδών του «ψόφα», θα εξαφανιστούν διαμιάς, εφόσον οι ετυμηγορίες, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, θα αναρτηθούν στους τοίχους των λαϊκών δικαστηρίων, με τους πιονιέρους των δεκαπέντε λεπτών να εισβάλλουν στα κουκλόσπιτα του Φιλοπάππου, καίγοντας έπιπλα στο τεράστιο τζάκι, απαγγέλλοντας χωρία από Paul Celan και Ingeborg Bachmann.

Δεν συμπονώ τους ιδεολόγους καθότι φιλύποπτος, ρομαντικός και φίλα προσκείμενος στην λογική. Δεν έχω καταπιεί τον Ροβεσπιέρο, δεν με ενδιαφέρει η εξουσία, η μαζική εθελοτυφλία, ο πλούτος τρίτων. Επειδή είμαι ειλικρινής, γελώ πολύ με την μούμια της σοσιαλδημοκρατίας, την οποία πολλοί λατρεύουν, ξύνοντας τ’αχαμνά τους· μορφάζοντας διακείμενοι θετικά στην ανοησία. Εξάλλου, υπάρχει παράδοση στην ηθική της βίας. Ο Κος Κατρούγκαλος, υπερασπίστηκε τους φαιοκόκκινους αλιτήριους αν και παρέλειψε να αναφερθεί στην τρομοκρατία που ενδημεί στα πανεπιστήμια. Οι καθηγητές φοβούνται τον εσμό των βαρβάρων, ποιώντας την νήσσαν. Εν τοις πράγμασι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτούς που βεβιασμένα υποστηρίζουν ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση, οφείλει αφ’εαυτής να διατηρείται με αποχρώσεις, για τους ορισμούς που καταδεικνύουν το άδικο του κόσμου. Η κολεκτιβοποίηση δεν μας αφορά, άλλωστε.

Likes(1)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *