Τα ενδογενή πάθη

by theelfatbay on 30 Σεπτεμβρίου 2013

images-1

Όταν οι Κοζάκοι έσφαζαν τους Εβραίους της Πολωνίας τον 17ο αιώνα, υπό τα όμματα φιλοπόλεμων Φινλανδών και σουηδικών ταγμάτων, τότε που ο Χριστιανισμός κατανοούσε την μήνιν οπαδών της τριαδικότητας, έχοντας οδηγό στειλιάρια και κλεμμένα εργαλεία ανατομίας, την φιγούρα του κόμη Emicho που στρατολογούσε παιδιά εναντίον των σταυρωτών το σωτήριον έτος 1096 και την ευλογία της Καινής Διαθήκης υπέρ ηρώων και θυμάτων από ειδωλολάτρες, στην ημεδαπή η αστρολογία κολυμπούσε σε βαθιά νερά, επικοινωνώντας με αγγέλους, τρώγοντας στομάχι από γίδα και γλείφοντας το ισλαμιστικό κοσμοείδωλο, απαγγέλλοντας χωρία από το Κοράνι κατά των απίστων με μπροστάρη τον αρχάγγελο Γαβριήλ. Το σχήμα του σταυρού, μπολιασμένο με βυζαντινό σκοταδισμό, αντισημιτικό μίσος και χαιρέκακο μένος οπαδών που υμνούν τον Αλκιβιάδη με ίχνη Παπαφλέσσα και λεξιλόγιο Αταμάνων σε οίστρο, παρεισφρέει επιτυχώς στην σύντομη ιστορία του ελληνικού κράτους. 192 καρφιά στην ενεή Δημοκρατία.

Δυστυχώς, στον 21ο αιώνα, η Ελλάδα θυμίζει τσιγκελωτά μουστάκια προεπαναστατικής Χάρτας. Ο πεζογράφος Σωτήρης Δημητρίου αγαπά την ντοπιολαλιά και τα χωριάτικα μοτίβα· τον χωριανικό τρόπο ζωής. Ο Εμφύλιος άφησε πολλές μουτζούρες στα μαθητικά τετράδια, φρονώ. Η γεωδαισία των έντονων ανάγλυφων, τα οθωμανικά τσεμπέρια, τα μανιάτικα μοιρολόγια και το αρχέγονο χουντικό κιτς, αποτελούν τα πρώτα βήματα για τις σημαίες, τον κομμουνιστικό εσμό και την νεοναζιστική γελοιότητα. Η επιστήμη εξάλλου άργησε πολλούς αιώνες να διδάξει πορίσματα και διαπιστώσεις έναν ετερόκλητο λαό· τοπικιστή, ιδιοτελή, εξωνημένο και αγράμματο. Τα κονκλάβια τραγουδούν αντάρτικα, αναλύοντας τα κοινωνικά στρώματα με ανισόρροπα επιχειρήματα εν είδει αντιαμερικανικής μέθεξης, που χρησιμοποιεί παραδείγματα πλατωνικής μαθηματικής ποδηγέτησης για να ερμηνεύσει την εμμονή στον 19ο αιώνα. Το άλλοθι της υπεράσπισης στα χέρια δολοφόνων και σοσιαλφασιστών. Αυτονομία τυφλή και πείσμων.

Χρειάστηκε ένα πτώμα για να κυριαρχήσει το αυτονόητο· γράφηκαν εκατομμύρια λέξεις για να αναδυθεί η δύσκολη προτεραιότητα: χρειάζεται συναίνεση, σοβαρή δουλειά και συμμετοχή στα κελεύσματα της Παγκοσμιοποίησης. Τα λάβαρα που κυμάτιζαν στο αιματοβαμμένο Παρίσι του 1871 είναι ξεπερασμένα. Οι ιαχές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει με έναν νόμο ποσοτικές σχέσεις και εμπορικά ισοζύγια είναι γελοίες· το ξέρουν οι ψηφοφόροι, το γνωρίζουν οι βουλευτές. Τα παλαιστινιακά μαντίλια, το μίζερο έντεχνο, οι τεράστιοι κώλοι στα μπαλκόνια, το κερασάκι φράουλας και οι ακτιβιστικές λέξεις στις οθόνες, μεγεθύνουν την πλήξη και την απεργιολαγνεία, πράττοντας λογικό σφάλμα: το ότι γράφεται κάτι στις ηλεκτρονικές βεράντες δεν σημαίνει αυτόχρημα ότι ισχύει ή υπάρχει ή πράττεται. Οι θεσμοί τηρήθηκαν και εφαρμόστηκε ο νόμος. Πολύ φοβάμαι όμως ότι εάν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ξαναγυρίσει στα θλιβερά ποσοστά της, η πρωτοκαθεδρία της καφρίλας εξ αριστερών θα ζητήσει τα ρέστα· ακκιζόμενη μ’ελαττώματα.

Εξηγούμαι: η συμμορία των νεοναζί είναι παρελθόν (;) αλλά οι θύλακές τους παραμένουν κι επαγρυπνούν. Η my-ass-Αριστερά φέρει την κύρια ευθύνη για τα έκτροπα που ζήσαμε. Η καντιανή ιδέα της αντεκδίκησης δεν ενδείκνυται εδώ, καθώς άπαντες χειρίζονται την δικαιοσύνη κατά το δοκούν. Η Αστυνομία και το Κράτος κατήργησαν, αυτό που ο Γαλιλαίος απέρριπτε πολλάκις και τα καθοίκια του καναπέ ονειδίζουν, ελλείψει ενασχόλησης με την ηδονή των γεννητικών οργάνων· την αδράνεια. Όλοι κατάλαβαν ότι μόνο η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μπορεί να απομονώσει και να φυλακίσει τους έκνομους. Η δεξαμενή των κουτοπόνηρων σκέψεων ωστόσο, χρησιμοποιεί αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Χτυπάει στο συναίσθημα για να δυναμιτίζει τον όχλο, ο οποίος λιντσάρισε τους εργαζόμενους της MARFIN, ψήφισε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τώρα ερμηνεύει την απείθαρχη φύση του σαν τους μεταπολεμικούς Γερμανούς που δεν ήξεραν τι έπρατταν τα τέρατα. Το πλήθος φημίζεται για την ετερονομία του· οιονεί θύματα.

Σειρά έχουν οι σταλινιστές, οι αναρχοφασίστες, οι επιτηδευματίες με τζίρο 60.000€ το χρόνο, οι δημοσιοϋπαλληλίσκοι κομπορρήμονες που δεν τους αρέσει η μετακίνηση, οι ανορθόγραφοι, οι μαοϊκοί, τα σούργελα που νομίζουν ότι ο βιόκοσμος τελειώνει στο σημείο που οι ίδιοι ξεκινούν να μιλούν περί ηθικής και συμβολικής εξάρτησης, διατρανώνοντας τα συμπλέγματά τους μέσω τηλεβόα στις πλατείες. Χωρίς κανόνες και όρια, απουσία υπευθυνότητας και σοβαρότητας, η αυθαίρετη φιλολογία θα συνεχιστεί καθώς εν Ελλάδι, η ρήση «είσαι ό,τι δηλώσεις», μετατρέπεται σε δείκτη υπαιτιότητας εξαιτίας της κουταμάρας που δηλοί ότι οι ευρισκόμενοι μεταξύ ανεμοδεικτών θα λάβουν το χρίσμα του αταβιστικού Zeigeist. Η λαθρομετανάστευση, η πολυπολιτισμικότητα, η απαξία των πολιτισμικών συμβάσεων οδηγούν εκεί που δεν υπάρχει επιστροφή. Στο χάος, στην αμετροέπεια και στην αποδοχή της εικόνας ως πολεμικό λάφυρο. Αρκετά.

«Από τις επαναστάσεις δεν προκύπτουν Δημοκρατίες. Απ’τις Δημοκρατίες προκύπτουν επαναστάσεις».

images

G.K. Chesterton (1874-1936)

Likes(0)Dislikes(0)

4 Σχόλια to “Τα ενδογενή πάθη”

 • παντελής says:

  Ελφ, προβληματίζομαι λίγο πάνω στην απευθείας αναγωγή σου από το σχισματικό 1096, στο σκοταδιστικό σήμερα. Παρακάμπτονται σχεδόν 2 ντουζίνες οικουμενικές σύνοδοι. Ακόμα δεν πολυκαταλαβαίνω αυτό με την απαγγελία απ'το κοράνι..

  Σκέφτομαι, καθώς δεν είμαι ιστορικός, ότι απλά αδυνατώ να το εννοήσω. Ίσως εξυπηρετεί και λογοτεχνικά τη συνάφεια, ρε παιδί μου..

  Στο παρελθόν, είδα, είχες γράψει κάνα 2 για την κυβέρνηση (γιουσουφάκι). Πώς και δεν επιχειρείς το ίδιο πάλι; Εννοώ υλικό μας προσφέρει άφθονο ενώ από συριζο - ανταρσυο κκεδες, τα έχουμε πει όλα, μέχρι νεοτέρας φυσικά.

  Υ.Γ. Θέλουμε "ισλαμοκουπεπέδες" κ.α. τέτοια :-)

  Likes(0)Dislikes(0)
  • theelfatbay
   theelfatbay says:

   Οι οικουμενικές Σύνοδοι είναι τεράστιο θέμα. Το ισλάμ το αναφέρω για να δείξω πόσο κοντά βρίσκεται με τα αναρχοφρικιά που με το άλλοθι το Καραβάκι για την Γάζα, εθελοτυφλούν στον ίδιο τους τον πυρήνα. Για την κυβέρνηση τι να πω; Έχει κάνει τραγικά λάθη αλλά είναι αυτή που κρατάει όρθιο το ήδη γερμένο οικοδόμημα.

   Likes(0)Dislikes(0)
 • παντελής says:

  Ε - εε, όλο και κάτι μπορείς να πεις, είμαι σίγουρος!Εκτός πάλι, αν είναι θέμα διάθεσης.

  Όρθιο το οικοδόμημα αλλά με δυναμίτιδα sleeper στα θεμέλια ενώ οι μουσούδες και οι θιασώτες της εντός και εκτός..τι περιεχόμενο, μπορείς να τσαλαβουτάς την πένα σου όσο και εσύ ο ίδιος αστείρευτα.

  Ωραίο πάντως και κάπως ανανεωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα, ξέχασα πριν να αναφέρω.

  Πάω στο επόμενο.

  Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *