Τα ενδογενή λάθη

by theelfatbay on 26 Σεπτεμβρίου 2013

images

Χρυσά δόντια, λευκές τρίχες στην κάτω σιαγόνα, αναλφαβητισμός, πάθη που δεν έγιναν πραγματικότητα. Το άλλοθι της Μικράς Ασίας, διανθίζεται με ανάπηρη υποκειμενική πραγματικότητα καθώς το αποτέλεσμα είναι σαφές: ουδείς έμαθε ή ομολόγησε ποτέ ότι έσφαλε. Εν Ελλάδι, εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε με καθορισμένες μονάδες μέτρησης για να αποφύγουμε τον θάνατο, αρνούμενοι να μεγαλώσουμε και δη να συναινέσουμε. Ειδικά τα βράδια, όταν ο ουρανός σωπαίνει και η μνήμη συστέλλεται, η απλοποίηση των φαινομένων γενικεύεται, προτού το αδιάφορο σώμα ξαπλώσει εξαιτίας της βαρύτητας, που ζητεί τις τελευταίες στροφές του δυναμικού ιξώδους. Η παθητικότητα εξάλλου βολεύει τον ψυχικό προσανατολισμό, μεταλλάσσοντας την αδιαφορία και την πλήξη σε δήθεν εκλέπτυνση. Η μύγα στο σπαθί σε πρωταγωνιστικό ρόλο αφού νομίζοντας ότι κατέχουμε πνευματικό πλούτο, απορρίπτουμε αυτοστιγμεί την εννοιολογική τέχνη. Όλα ασαφή απουσία ηθικής πυξίδας και λεύκανσης δοντιών.

Ενώ η Αριστερά και η Δεξιά εκπνέουν από το 2008, οι θύλακες νεοναζιστών και ακροαριστερών δίνουν την τελευταία παράσταση, με συντελεστές θερμικού μήκους που διαστέλλουν την μήτρα του διαίρει και βασίλευε. Είναι γνωστό ότι το μητρικό βλέμμα έχει μάθει να χειροκροτεί το συμπαθές μειράκιο σε οποιαδήποτε ασχημοσύνη· η τιμωρία θεωρείται μικροαστικό κατάλοιπο, άσχετο με τις λαϊκές διεκδικήσεις. Οι όροι και οι κανόνες ακολουθούν το αντίθετο μοτίβο λόγω λόξας: το συμπαγές παραδίνεται στο αφηρημένο. Τα χρόνια της Μεταπολίτευσης δίδαξαν τον τηλεκατευθυνόμενο όχλο στην απαξία του νόμου, στην ενοχοποίηση της φιλοδοξίας, στην φενάκη της ισότητας μεταξύ ανόμοιων. Η κατάσταση ενός άγαμου τελούσε υπό κουτοπόνηρα μειδιάματα καθώς η γέννηση παιδιών, η αγκαλιά του συζύγου σε κοινωνικές εκδηλώσεις και η κατηγοριοποίηση ανά μισθό, ωθούσε τον ψυχολογικό προσανατολισμό σε καταναγκαστικό οίστρο, μετατρέποντας τα μεγέθη σε πίδακες σπέρματος με απώτερο σκοπό την φιλαυτία.

Το κοινωνικό φαντασιακό είναι μνησίκακο, απόλυτο και ευθυνόφοβο. Ψοφοειδές και έμπλεο ρουφιανιάς. Οι σημασιολογικές γενικεύσεις ώθησαν την οχλοκρατία στο εξής παράδοξο: αυτοί που σκέφτονται ψευδοαντισυστημικά, νομίζουν ότι οι υπόλοιποι που υπάρχουν δίπλα τους, σύντομα θα εξαλειφθούν ή θα περιοριστούν σε κατ’οίκον περιορισμό επειδή δεν συμφωνούν με τις αναπαραστάσεις των αιματολογικών λημμάτων. Θυμίζουν την ρήση του Spinoza: «Ο νους δεν μπορεί να φανταστεί, ούτε να θυμηθεί κάτι από το παρελθόν, παρά μόνο ενώ υπάρχει το σώμα». Κοινώς, ο γενετικός κώδικας ακολουθεί απαρέγκλιτα αυτό που κατηγορεί σε τρίτους. Οι νοσταλγοί των όπλων, της ισλαμολαγνείας λόγω βεβιασμένης ακτιβιστικής παρθενογένεσης και της αναλυτικής παρτούζας με εδάφια καντιανού καθαγιασμού, επαφίονται αναφανδόν σε πολλαπλότητες αδέσμευτου κι ανάστατου περιβάλλοντος, με στόχο το ολόδικό τους blitzkrieg. Μία σολιψιστική τακτική στα χέρια εξωτερικών συνεργατών με θετό δίκαιο τριβής· Εγκάθετο.

Ουδείς είναι ειλικρινής διότι η χρόνια αναρχοφασιστική και ακροδεξιά πολυσημία, έχει αφήσει ψυχολογικά κουσούρια τα οποία φοβούνται το στίγμα του διαφορετικού σκοπού που συσπειρώνεται πριν κινηθεί ανεξάρτητο. Το θλιβερό θέαμα των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος, η βόμβα στην ΔΟΥ Κηφισιάς, οι δολοφονίες από τους σοσιαλφασίστες τρομοκράτες της 17Ν, το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μύχια απαίτηση για αίμα η οποία εκτονώθηκε με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαίτηση από τους ίδιους τους αντιφασίστες ωστόσο για να υπάρξει το άλλοθι της αγωνιστικότητας, άλλοθι ζωής στο διηνεκές, το λιντσάρισμα των εργαζομένων της MARFIN από το πλήθος που τρώει περήφανο έκτοτε τα κοψίδια στο κωλοχώρι του, υμνώντας τα οθωμανικά του ελατήρια και τον Ύψιστο, χαϊδεύοντας την κόμη της μαμάς, είναι αρκετά για να δηλώσω το εξής: Τα κοινά πάθη έχουν οδηγήσει σε γλωσσολογικές παρανοήσεις, με την ανθρωπότητα να ποιεί την νήσσαν, ελλείψει παρρησίας και στυτικής ανωτερότητας.

Likes(0)Dislikes(0)

4 Σχόλια to “Τα ενδογενή λάθη”

 • παντελής says:

  Και να ' ταν μόνο αυτοί.

  Η αφορμή της Αμφιάλης, έγινε όχημα αυτοπροβολής και εξομοίωσης κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και λοιπών κομματικών σχημάτων του εσμού, με την πρόφαση της ενότητας απέναντι στον φασιστόσκυλο αλλά με διαδικασίες "ακτιβιστικής παρθενογένεσης και της αναλυτικής παρτούζας.." (γέλιο).

  Ας ελπίσουμε, θα έχουμε έμπρακτο αποτέλεσμα.

  Αυτοί που κόπτονται πάντως..

  Για να μην ξεχνιόμαστε, με 1ο σχόλιο :-): http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/451/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

  Likes(0)Dislikes(0)
  • theelfatbay
   theelfatbay says:

   Μα όλοι οι ακτιβιστές του κώλου, αίμα θέλουν για να γεμίζουν σελίδες ιδρωμένου χνότου από την προσπάθεια για επανάσταση. Παράκληση: μην μου δίνεις λινκ με Τατσόπουλο.

   Likes(0)Dislikes(0)
 • παντελής says:

  Κατανοητό, θα το τηρήσω.

  Έστειλα 2 άλλα από το πεδίο επικοινωνίας ώστε να μη γεμίζω τον σχολιασμό, τα βλέπεις;

  Πως γίνεται να βάλω άβαταρ και'γω;

  Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *