Υδράργυρος

by theelfatbay on 24 Σεπτεμβρίου 2013

images

Όσοι ασχολούνται με την ελληνική πολιτική, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και υπαρξιακής αγωνίας για τυπικές αποδείξεις, οι οποίες δωρίζονται άπαξ στους αναγνώστες που αρέσκονται σε γλωσσικά αινίγματα εν είδει εξάσκησης για τις μελλοντικές εποπτείες κατά πάντων, θυμίζουν τους φονταμενταλιστές του Ισλάμ, τους αναγνώστες του Ταλμούδ, τους θαυμαστές των πρώτων προτάσεων της Παλαιάς Διαθήκης που προδίδουν την οργή της ένθεης πνοής στην καθεαυτήν Δημιουργία. Τουτέστιν, το θυμικό των μαρξιστών, καθώς η Αριστερά που σέβεται τον εαυτό της προστατεύει την Δημοκρατία, τους νόμους και την σημασιολογία της τήρησης των ορίων, δεν υπάρχει στην ημεδαπή κατσιφάρα, διέπεται από ένα εννοιολογικό σκηνικό που χρησιμοποιεί το ένστικτο, διανθισμένο με παλαιολιθικό συναίσθημα που έχει κατηφορική τάση, δεδομένου ότι τα δόγματα των ιδεολογικών εξαρτήσεων είναι ρευστά και αρκούντως βαριά στους τυπολάτρες.

Οι διαπιστώσεις αρκούν για να θεωρηθείς ακτιβιστής, αρκετά κυνικός κι αποφασισμένος για την πατρότητα των ιδεών. Εξάλλου, τα χαρακώματα του αντάρτικου αποτελούνται από καμποτίνους που μασούν το προσωπικό τους καπρίτσιο. Αναρχοφασίστες επιτίθενται με καδρόνια σε κνίτες και τούμπαλιν, εν χρω κεκαρμένους από το Μενίδι που κρατούν την ελληνική σημαία, πραγματοποιώντας face control στις πύλες του ΕΚΠΑ, σπάζοντας αυτοκίνητα στα εξ ων συνετέθη επειδή ο οδηγός τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία των φαιοκόκκινων τραμπούκων. Φυσικά όταν επιμένει οποιοσδήποτε στην παθητική ύλη που ονομάζεται «σώμα», έρχεται σε ρήξη με τον Spinoza και το συντριπτικό ποσοστό των ελληνίσκων που έμαθαν στα μεταπολιτευτικά χρόνια να φέρονται ακριβώς όπως οι αποναζιστικοποιημένοι Γερμανοί αμέσως μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ. Ο όχλος πάντοτε εξαιρείται από τις ευθύνες του αφού λιντσάρει το θύμα.

Οι μεταφορικές σημασίες, διανθισμένες με αγωνιστικό οίστρο λευκής γάτας εναντίον του αόρατου εχθρού που κάθεται στον καπιταλιστικό θρόνο, κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο αλχημιστικό θυμικό της εγχώριας ανεμοδούρας, διατυπώνοντας με στόμφο το ακόλουθο θέσφατο: η μη τήρηση του κοινωνικού συμβολαίου είναι απαραίτητη διότι η δυστυχία οφείλει να διατρανώνεται, σπάζοντας μάρμαρα και καταστήματα, καίγοντας την βιβλιοθήκη της Νομικής, πετώντας μολότοφ στα περιπολικά της Αστυνομίας, γκαρίζοντας ροκοκό απομυθοποίηση της κοινωνικής γαλήνης, επειδή η κλειστοφοβική αριστεροσύνη οφείλει να συμβαδίζει με τον εξωτερικό κόσμο ο οποίος οφείλει να ομοιάσει με τους εξουδετερωμένους μοναρχικούς του 1871. Ελλείψει τιμωρίας, παν μειράκιον αποφαίνεται βανδαλίζοντας, αφού κατά βάθος γνωρίζει ότι η ματαιότητα επιφέρει αντικυβερνητική δια βοής δραστηριότητα για την στιγμιαία ναρκωτική ξεγνοιασιά του χάους.

Δεξιές τσέπες, προθανάτια ξεσπάσματα, κατάρες και συντηρητικός πασιφισμός για τους πεπερασμένους αλγόριθμους της επανάληψης. Ο κοσμάκης σιχάθηκε τα συνθήματα των δήθεν ρηξικεύλευθων κομμουνιστοβρακοφόρων ποπολάρων· γι’αυτό ψήφισε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δεν είναι τυχαίοι που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να καταλογίσει ευθύνες στο ίδιο του το σώμα καθώς πάσχει από το σύνδρομο του αλάθητου. Η ατολμία διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, καλυμμένη με πολυπολιτισμικό μανδύα για να μην κατηγορηθεί ως ρατσίστρια, ευθύνεται για την άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος των μπούληδων, με τα καταπιεσμένα αδερφίστικα συμπλέγματα. Οι οπαδοί της κυβερνοπάνκ υποκουλτούρας που ονειρεύονται νήδυμους ύπνους σε πεζοδρόμια, τρώγοντας πιτόγυρα κι ακούγοντας μίζερο ελληνικό ροκ παρέα με ισλαμοκουπεπέδες, χαζεύοντας τα έντερα των αστών, δεν είναι καλύτεροι από τους τελευταίους. Κοινώς, η όλη φασαρία αφορά ένα παιδικό καπρίτσιο χωρίς όρια, με τα γνωστά αποτελέσματα: γίνεται πράξη το όνειρο οποιουδήποτε μικρόνοος, ο οποίος αποφασίζει και διατάζει επειδή νομίζει ότι η τιμωρία αποτελεί πλέον μικροαστικό κατάλοιπο για βραδύνοες ασόβαρους γραφικούς συστημικούς.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Likes(0)Dislikes(0)

2 Σχόλια to “Υδράργυρος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *