Πλατφόρμα

by theelfatbay on 20 Σεπτεμβρίου 2013

images

Χτυπάμε το συναίσθημα εν πρώτοις. Τα βιολογικά ένστικτα δίνουν το «παρών» καθώς η κατήχηση βρίθει από τσιτάτα ανισορροπίας καθώς λίγο πριν συνειδητοποιήσει το βρέφος ότι ο κόσμος είναι πεπερασμένος και η ζωή πολύτιμη, η ενστάλαξη της καχυποψίας αποτελεί sine qua non για τον υποψήφιο ήρωα ο οποίος έχει την ευλογία της μαμάς, την πεποίθηση ότι η δημόσια σφαίρα είναι έμπλεη αντίπαλων και το χρυσό κλειδί παραδίδεται με ιδέες αυθύπαρκτες στον ενδιαφερόμενο, για να μην ξεχάσουμε τον Πλάτωνα. Μπολιάζουμε το χωριάτικο dna με τα κρυφά υλικά του Ιερού Αυγουστίνου· δηλώνουμε άθεοι αλλά επειδή τα νοητικά είδωλα χρειάζονται επίβλεψη, προβάλλουμε εαυτόν στην θέση του ενδιαφερόμενου θεουργού, αντικαθιστώντας την φιλοσοφία και την ποίηση με φονταμενταλιστικά φώτα. Ο Δημιουργός έπλασε τον Έλληνα δωρίζοντας εδάφια απ’το Κοράνι και ασθενή μνήμη όταν έρχεται αντιμέτωπος με το αντικειμενικό πνεύμα. Η δικαιοσύνη εγκλωβίζεται σε προτάσεις ψευδογνώσης λίγο πριν το ιδρωμένο φινάλε.

Αφού ξεμπερδέψουμε με το ιστορικό αίμα, τα γουναράδικα του Βελουχιώτη και την μισανθρωπία του Εμφυλίου, σειρά έχει ο προσωπικός πυρετός. Αποσπάσματα κειμένων, αρθρογραφία εγελιανής μέθεξης, συνθηματολογία που γνωστοποιεί την βιβλιογραφία στον αφοσιωμένο μάρτυρα, η οποία εξιστορεί την φαινομενολογία του πνεύματος, αντικαθιστώντας τον νόμο με την φουκαριάρικη πεποίθηση ότι το λογικό προϋποθέτει ερωτικά μνημόσυνα, μανιάτικα μοιρολόγια, υπομνήματα εγωτικής διαθήκης και προπάντων ιδιότυπα συμφραζόμενα θυμικού που αντικαθιστά τον εξορθολογισμό με την δεδομένη ολότητα του αναξιοπαθούντος, διανθισμένη με την βεβαιότητα της ανισότητας που βασανίζει τον πάσχοντα. Η κυρίαρχη αρχή παραμένει προτεραιότητα μέχρι τον θάνατο που δεν θα έρθει σε εμάς: οφείλει ο διπλανός να ομοιάσει με το εσώτερο ανάγλυφο της φορμαλιστικής έξης που εξανίσταται με την περίπλοκη δομή των κοινωνικών εισφορών, της θύραθεν παιδείας και της καπιταλιστικής αήθους βιομηχανίας.

Κατά την διάρκεια της ολιστικής προσέγγισης, οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση Zeitgeist, οπαδοί των μπουρδέλων της Καρχηδόνας, των Σπαρτακιστών της Βαϊμάρης και του εθνικοσοσιαλιστικού βόθρου στις βαυαρικές ταβέρνες, υποστηρίζουν ότι η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει στο εγχώριο σώμα, πράττοντας ακριβώς το αντίθετο: σε οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη, σπαταλιούνται αναβαθμισμένα προγράμματα μίσους για να καταρριφθεί οποιαδήποτε πιστοποίηση κριτικής σκέψης· ειδάλλως η αρχιτεκτονική της αναπνοής του αμφισβητία βαφτίζεται «νεοναζιστική», οι κιμωλίες σπάνε και τα κεφάλια γυρίζουν το σταυρόνημα της διόπτρας σε καλοπροαίρετα θύματα που αγαπούν τον άνθρωπο, τα ζώα, τα iPhone, την άμμο του Αιγαίου και το χασίσι· εξυπακούεται, ότι η ρουστίκ αισθητική με μπατίκ σχέδια, ισλαμολαγνεία και τσιγγάνικη περιπλάνηση είναι καλοδεχούμενη διότι τα κοσμοείδωλα της βρόμας εν είδει αδιαφορίας για το σώμα και των άστεγων, χαϊδεύουν την τυχαιότητα της δοξασίας με το πατροπαράδοτο «γαία πυρί μειχθήτω». Στην Γαλλία οι ερωτώμενοι άστεγοι αρνούνται την έτοιμη στέγη, παρεμπιπτόντως.

Όταν οι λέξεις εκφέρουν την θεωρία των δύο άκρων, οι επιτετραμμένοι εν αμύνη δικτάτορες, ανεξαρτήτως κομμάτων ή ανένταχτων κοινοβίων, πιστοί στην ακτιβιστική μπουρδολογία που ζητιανεύει την ενθάρρυνση από τους ομοίους της, δίνουν παράταση ζωής στους καταρχήν εαυτούς τους. Το μνημόνιο γλίτωσε από την αυτοκτονία δεκάδες υποψηφίους από το απονενοημένο διάβημα εξαιτίας ότι δεν διαβάζεται αλλά πανεύκολα αναλύεται, δίνοντας άλλοθι ζωής στους αναρχοφασίστες που δεκαετίες έχουν την πρωτοκαθεδρία του ξυλοδαρμού στα σοκάκια των Εξαρχείων. Η πανθομολογούμενη οικονομική δυσπραγία, η οποία ουσιαστικά είναι πρωτίστως ηθική και ακραία συντηρητική, αφήνει τα σιφόνια βουλωμένα όχι γιατί βαριέται αλλά επειδή κατά βάθος γνωρίζει ότι είναι κακομαθημένη, θέσει δυστυχισμένη και καθ’όλα βολεμένη. Οι φωνασκίες καλυμμένες με παρορμητικές διεξόδους εν ενί λόγω, επιτυγχάνουν να ζήσουν.

Καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα.

Likes(0)Dislikes(0)

6 Σχόλια to “Πλατφόρμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *