Μάταιο αίμα

by theelfatbay on 26 Αυγούστου 2013

images

Οι οπαδοί των ωμών αυγών, των μυδραλιοβόλων και της λογοτεχνικής εικόνας που υμνεί τον θάνατο για να πείσει τον κακομαθημένο παρία ότι η λύση βρίσκεται στις λίμνες αίματος του Βόλγα, έχουν πέσει άθελά τους στην φιλοσοφική παγίδα που χρησιμοποιεί εντέχνως την συνταγή γραφής που συναντούμε σε αρκετά μυθιστορήματα. Κείμενα τα οποία είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο που οι λέξεις είναι προϊόν σκέψης η οποία εξακολουθεί ν’ανθίσταται, αρνούμενη να απλωθεί στο χαρτί αλλά τουναντίον αρέσκονται να κατακλύζουν το ασυνείδητο με μια πλαστική ευτυχία που γνωρίζοντας ότι είναι μάταιη, αναλίσκεται στην ουτοπία της επόμενης μέρας, απαγγέλλοντας χωρία από ηθικές περγαμηνές, με εγγύηση τον λυγερόκορμο κύκλο που πεισμένος για το κοινό πεπρωμένο της ανθρωπότητας, αναλώνεται στην διακονία της διαμαρτυρίας, θυμίζοντας τους εύσωμους ναζί στο Braunschweig τον Οκτώβριο του 1931.

Στο κοινωνικό φαντασιακό των γκρουπούσκουλων, έχει διαμορφωθεί ένας μισαλλόδοξος τόπος έμπλεος λαϊκών ιδεών, με κινητική και κανονιστική δύναμη που δανείζεται στοιχεία από τους Ίωνες αλλά με χρώμα λατρείας της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Οι ανούσιες απεργίες, το λιντσάρισμα των υπαλλήλων της MARFIN, η επαγγελματική έξη που βαφτίζεται συγκίνηση κι ευθιξία, η περιορισμένη σκέψη που ακκίζεται με καλβινιστική χρυσόσκονη σκοπού που διαχειρίζεται την αντικαπιταλιστική ευστροφία, αποτελούν την απόλυτη άρνηση της ζωής, προβάλλοντας το σεξ ως υποκατάστατο του τελικού προορισμού που είναι ο βαλκανικός προτεσταντισμός, η αντιδημοκρατική ανάλυση και η κατοχή των επάλξεων για την φαιοκόκκινη σημαία που καταργεί τον Hegel, την δικαιοσύνη και τις αξίες των επιστημών στο όνομα του αλάθητου Αλλάχ.

Οι γωνίες της σκέψης υπερτερούν των πράξεων, ωστόσο. Οι παρασιτικές ασχολίες βαφτίζονται με το θέσφατο της πάλης των τάξεων, το μυαλό κατακλύζεται από διεξόδους, η σύγκρουση της προσδοκίας βγαίνει αλώβητη με έναν διαρκή μαρξισμό που φιλολογεί κωδικοποιώντας το αυτονόητο. Η αδράνεια βαφτίζεται ταχύτητα, η ταχύτητα αποτύπωση, η αποτύπωση μετρική εργασία, η μετρική εργασία χρόνος, ο χρόνος διαίρεση, η διαίρεση ολοψυχισμός, ο ολοψυχισμός φυσιογνωστική θεωρία, η φυσιογνωστική θεωρία παραδοχή, η παραδοχή ιδέα και η ιδέα μηχανική ερμηνεία που ψάχνει την ελευθερία για να γεννήσει κλώνους για τα γενετικά ταυτόσημα ασκητικής προβληματικής. Όλα εδράζονται στο μελαχρινό κεφάλι με την βεβιασμένη αποδοχή από τους ακόλουθους που αγαπούν την Γάζα, τα πιπίνια και τα κεράκια στην τούρτα.

Θόρυβος που αφορά τους δρόμους δεν αφορά το Κοινοβούλιο. Οι αποφάσεις λαμβάνουν χώρα στις βουλευτικές καρέκλες μέσω των θεσμών. Οι ηλίθιοι που θεωρούν την ευτυχία απρόσιτη, διαμαρτύρονται με πεισιθάνατη φινέτσα δεδομένου ότι γνωρίζουν πως η αντίφασή τους δεν αφορά τούτον τον κόσμο. Οι απαισιόδοξοι στοχασμοί δημιουργούν αντίλαλους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα φρικιά της λειψής προπαιδείας. Οι τελευταίοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Paul Celan ή θα γεράσουν γνωρίζοντας άπαξ ότι η ζωή είναι μία και η νιότη σύντομη. Δεν πειράζει. Εξάλλου το μυαλό είναι το απόλυτο τέρας. Οι νικητές δεν ασχολούνται με κατώτερες ορμές που εκτονώνονται στον ψηφιακό βόθρο. Το Φιλελεύθερο ήθος και η Δημοκρατική ορθότητα, φέρνουν στο νου την ρήση του Πρωταγόρα: «ο άνθρωπος είναι μέτρο για όλα». Υπέροχα.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *