Ήσυχα δωμάτια

by theelfatbay on 25 Αυγούστου 2013

images

Οι συμπεριφορές των Ελλήνων θυμίζουν τους Γερμανούς του Κάιζερ στην Ταγγέρη το 1905, το φονταμενταλιστικό πείσμα των Γάλλων στο Μαρόκο, τους Άγγλους αποικιοκράτες όταν μοίραζαν όπιο στο Πεκίνο. Τα επίμετρα πολιτικής φορούν τον ζουρλομανδύα της άρνησης με το άλλοθι της αντισυστημικής μεταφυσικής καθώς απουσία επίδρασης ιδεαλισμού με σήμα τον Fichte, ο εχθρός καταργείται και το σήμα της ΕΡΤ αφορά μια δυστοπία με έρημα σημαινόμενα που εξυμνούν συλλογικούς τόμους με άρωμα μουσουλμανικής πίτας, βρόμικα νύχια και φύλαξη με βάρδιες της πεποίθησης ότι ο κόσμος αλλάζει στο παρόν έτος. Διαθλαστικά πρίσματα που κυριαρχούν στο καθημερινό άχθος δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αρέσουν σε κανέναν· πόσω μάλλον στον βαλκανικό μειοψηφικό εσμό που ονειρεύεται την επανάσταση μεταξύ ναπολεόντειου θέσφατου και προοιμίων κυριαρχίας με σήμα τον κόκορα του χωριού, καπνίζοντας φύλλα μεταφρασεολογίας στα πέριξ, ταξινομώντας εγκαίρως οτιδήποτε δεν χρωματίζεται κόκκινο.

Από το 1974 η άκρατη φιλολογία της κομμουνιστικής μισανθρωπίας έχει μεταλλάξει εκ των ένδον την κριτική σκέψη, με το πρόσχημα της μοναδικής αλήθειας που απορρέει από την σταλινική αναγκαιότητα, η οποία κατοικώντας σε νευροδιαβιβαστές και χειρονομίες, βομβαρδίζει καθημερινά τον φανατικό συγκάτοικο που μετατρέπει τον Νόμο, τον ρεαλισμό και την εξωτερικότητα του Δικαίου σε ένα ψευδομεταηθικό επίπεδο, όπου οι ιδεολογικές διακρίσεις είναι απαραίτητες και ο θετικισμός ταμπού, δεδομένου ότι τα κίνητρα των πράξεων επιβάλλονται από το παρακράτος των αναρχοφασιστών που βάνδαλοι όντες, επιμένουν ότι το καμένο δάσος εντός τους οφείλει να έχει το αντίστοιχο τοπίο εκτός των ψυχικών τειχών. Μια πόλη κατεστραμμένη, λεηλατημένη, μεγαλοσχήμων όσον αφορά τον καταλογισμό ευθυνών στο κράτος, έμπλεη λεκτικών τεχνασμάτων με σήμα την πολυπολιτισμικότητα και την ελεύθερη βούληση για την πολυπόθητη άλωση των ορισμών. Ένας τόπος με παραρτήματα υστερίας και έκνομης συμμόρφωσης.

Οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύουν την αχαλίνωτη περηφάνια μιας ομιχλώδους διορατικότητας με μια προτεραιότητα αμοιβαίας διασφαλιστικής ελευθερίας. Η ρήση «fiat justitia, pereat mundus» δεν συγκινεί τους ολίγους αφού η βία αποτελεί το διαβατήριο για να καταπολεμηθεί η κατάθλιψη, η μοναξιά και η ματαιότητα. Δηκτικά σχόλια, χοντροκομμένοι διάλογοι, πρωσική βεβαιότητα που μισεί τους Σάξονες. Η δυσκολία της κατανόησης και της συναίνεσης μπερδεύονται γλυκά και σκόπιμα με κήρυκες που συγκατανεύουν όταν ο ξενιστής συμφωνεί με το παράσιτο. Αυτό συμβαίνει διότι ποτέ δεν ελέγχθηκαν οι θιασώτες του μίσους, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ οι βάνδαλοι, δεν αναλύθηκαν ποτέ ορθά οι υποχρεώσεις στο κοινωνικό πλέγμα. Ήγουν, το μόνο ταλέντο εν Ελλάδι, θυμίζει τον προδότη του Νοεμβρίου του 1918 Erzberger, όταν δεχόταν τα πυρά από δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες στις βερολινέζικες πλατείες. Χρειαζόμαστε πάντα έναν Ιούδα πριν την επόμενη λυσσαλέα αντίδραση· πριν ανατείλει ο ήλιος πάνω από το υποκριτικό φύλο.

Likes(1)Dislikes(0)

2 Σχόλια to “Ήσυχα δωμάτια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *