Μανιτάρι μαγικό

by theelfatbay on 1 Αυγούστου 2013

images

Τον Αύγουστο η οργή μειώνεται, θυμίζοντας την απόσταση του Schopenhauer από την εκκεντρική μητέρα του που παραλίγο να διαφεντέψει την Βαϊμάρη του πνεύματος και των σκανδάλων. Τα σαλόνια κλείνουν, οι καταληψίες αφήνουν τα μπατίκ σχέδια, τα αρώματα καταχωνιάζονται στα σάπια ντουλάπια καθώς η θάλασσα είναι το τέλειο άλλοθι για να αναβληθεί η σιγουριά της αλλαγής για τριάντα μία ημέρες. Χωρίς θόρυβο, άπαντες υπολογίζουν στην φαντασιοπληξία τους με αποκορύφωμα τον δεκαπενταύγουστο που γιγαντώνει τα απωθημένα: η μοιρολατρία κλείνει το μάτι στην τυφλή θέληση και ουχί στην ανεπάρκεια της πεπερασμένης γνώσης. Η αιτιολόγηση των ιδεών εξάλλου είναι κομματάκι δύσκολο αφού το αλάτι και το απενοχοποιημένο κατούρημα στα εγχώρια ύδατα προτρέπουν στην διαδοχική συνύπαρξη θεωρητικών, πολεμοχαρών και υπανάπτυκτων εγελιανών με όπλα την τυροκαυτερή και τις φτέρνες νταμάρια στα καφενεία.

Το σύμπαν, πιστό στην κοπερνίκεια φιλοσοφία, συστέλλεται λόγω βαρύτητας αλλά ο Σπινόζα προειδοποιεί: sub specie aeternitatis. Εν Ελλάδι δεν υπάρχει σχέση του καθημερινού γεγονότος με την αιωνιότητα καθώς οι θιασώτες νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνια. Άδεια δοχεία που εξυπηρετούν τους διψασμένους· στοιχήματα που περιλαμβάνουν παιχνίδια με την άμμο, κενώσεις πίσω από πεύκα και κρασοκατάνυξη εν μέσω σιγουριάς στα έσχατα προβλήματα της σκέψης. Η ορθότητα είναι απατηλή καθότι είναι επιβεβλημένη η λατρεία στην ισπανική λογομαχία, η λογοδιάρροια περί δυναμικής του καπιταλισμού και η αναγωγή ομοίων όρων για τους νέους εθελοντές που διάβασαν Μπακούνιν δεδομένου ότι η πατρική φιγούρα μεταλλάσσεται σε φαγούρα που κρύβει τα κουτσομπολίστικα περιοδικά πίσω από συγκαμένους κώλους που υμνούν το χέσιμο ελλείψει χαρτιού υγείας διότι οι εναλλακτικοί δεν ασχολούνται με το ευκταίο.

Ευτυχώς υπάρχουν τα καραγκιοζιλίκια των Ρώσων gay ακτιβιστών που πεπεισμένοι όντες ότι ο θόρυβος κάνει καλό, ξεχύνονται εν μέση οδώ διψασμένοι για φλας και διαπόμπευση μπας κι ασχοληθεί ο Τύπος μαζί τους. Το μϋικό σύστημα ατροφεί καθώς ο ήλιος υπόσχεται στάσιμο νοίκι, τραυματισμένα φαντασιακά για την αλληλεγγύη μεταξύ ίσων και μια ιδεατή κατάσταση με μπόλικο Λένιν στις γωνίες για τα μεσογειακά ρεψίματα με μπόλικο κρεμμύδι και συμπεριφορά ασπαλάθου. Εξελίσσεται η τεχνική της υπαγωγής σε μία πραγματικότητα που εικάζει οριακά για να μην καταρρεύσει από πιθανοθεωρητικές αναλύσεις που προσεγγίζουν την κατάρρευση μήπως και αναπτύξουν τα ιστορικά λάθη. Ο στατικός ηλεκτρισμός γίνεται καταστατικό μίσους με εχθρικά ολογράμματα για να τιμήσουμε τις άπειρες δυσκολίες. Βαλκανική καζούρα που βαφτίζεται λαϊκή ηθική φιλοσοφία για να κρυφτεί ο συντηρητισμός με τσιτάτα πρακτικού λόγου. Ασκαρδαμυκτί.

Η ηθική αντινομία δεν χρειάζεται διακοπές αλλά πολλή δουλειά. Πλακάτ, οδοφράγματα, πικετοφορίες αφορούν το παρελθόν και όχι τον 21ο αιώνα. Ξέρω πολύ καλά ότι όλοι γνωρίζουν ότι το πάρτι τέλειωσε αλλά πάντα θα υπάρχουν τα αδιάφορα υπολείμματα που αντιδρούν από συνήθεια με επιχειρήματα τύπου Τσίπρα ότι η Βραζιλία είναι σύμμαχος της Ελλάδας. Το αξιακό πλαίσιο παραδόθηκε στις κατευθυνόμενες συνελεύσεις των Αγανακτισμένων, στις παράφρονες μουρλοκακομοίρες που ονειρεύονται εξεγέρσεις, σε αντιΔημοκράτες που κουβαλούν μέσα τους τον θάνατο, βλαχομπαρόκ κουτοπόνηρους που εύχονται η κρίση να χτυπήσει κι εσένα. Πιστεύω στην Δικαιοσύνη, στην οικονομική εξέλιξη και στους Νόμους. Το τραγικό όλων ενδημεί πίσω από διαλόγους ηλιθίων, τηλευαγγελιστών που υπόσχονται φραγγέλια για τους ανυπάκουους ευδαιμονιστές, φρικιών που ξέμειναν από τα 80’s, αντισυστημικών που επαίρονται για την πυρηνική κουλτούρα τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι το χαμένο έδαφος κερδίζεται με ελαστικότητα ορίων και συνειδητή δραστηριότητα. Οι λογομαχίες πεζοδρομίου ανήκαν ανέκαθεν στην ψευδοαριστερά των επαρχιωτών, των ένθεων, των σταλινοφασιστών, στο μίσος των χρυσαυγιτών, των αναρχοφασιστών, των λούμπεν χεγκελιανών και των συριζοκουκουλοφόρων.

Likes(0)Dislikes(0)

4 Σχόλια to “Μανιτάρι μαγικό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *