Λευκή θάλασσα

by theelfatbay on 30 Ιουλίου 2013

images

Το συλλογικό φαντασιακό έχει αντικαταστήσει την τεχνική πρόοδο με λάβαρα που υμνούν την σοβιετολογία, τους φάλτσους μουσικούς τόνους της εφηβείας και τα σχίσματα μεταξύ ολιστικής επικοινωνίας και βιώσιμου συστήματος ανθρωπισμού με σήμα το χανσεατικό μίσος στις κατ’οίκον συχνότητες, που υπόσχονται βαλκανικά παραμύθια με κλειστοφοβική συναλλαγή καθώς η σκιά προτιμάται από την χαρά της διαπροσωπικής βιωσιμότητας. Κατά βάθος θαυμάζουμε την πομπή του Λουδοβίκου ΙΔ’στη Ρενς το 1654. Ως άλλοι τσάρεβιτς, με την φενάκη του αυλάρχη, συνωμοτούμε με βάρβαρο λεξιλόγιο, δυσοίωνα στοιχήματα και αυστηρούς κανόνες αποικίας, διαφορετικά θα πεθάνουμε από πλήξη. Είναι γεγονός ότι όσοι διαγιγνώσκουν προθέσεις σε ανισόρροπα περιβάλλοντα, κρίνουν εκ του ασφαλούς τις ηπειρωτικές μολότοφ της δικομματικής κυβέρνησης· γεγονός που προδίδει ότι όποιος ψάχνει δουλειά δεν αναλύει το βαθύ κι εραλδικό χεγκελιανό Machtsstaat. Καναπές, παγωμένο νερό και εικονοκλαστική βαβούρα ως είθισται.

Εν Ελλάδι, ξεδιπλώνοντας το ειλητάριο, ο μάρτυρας θέλει να παραγάγει έργο με πρωσικό πείσμα κεκαλυμμένο με επαναστατική αχλή 19ου αιώνα. Οι διαμεσολαβητές ονείρων στην υπηρεσία του πόπολου που τραγουδά ρεμπέτικα και υμνεί τον Ιησού με γλυφή κουτοπονηριά που θαυμάζει τα ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα. Κοινώς, γλωσσαμύντορες που λαξεύουν το παρόν σαν τον Oskar Brüsewitz που αυτοπυρπολήθηκε για την θρησκευτική καταπίεση στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, μπλέκουν την συναισθηματική εκμετάλλευση με αρχειοθετικές κολεκτίβες. Εξάλλου είναι κοινό μυστικό ότι οι απόβλητοι κλέβουν ανθοδέσμες για να παρουσιάσουν την κατάδική τους αιχμαλωσία ως κωδικοποιημένο παρασύνθημα οικοδομικής γνώσης που ανάβει την λαμπάδα του Σιδηρού Παραπετάσματος με λυγισμένα πόδια απ’την συγκίνηση του καλβινιστικού σφραγιδόλιθου. Προτεστάντες υπάλληλοι που μετρούν λογιστικά αλάθητα για την επανάσταση, ζωγραφίζοντας φιγούρες αξιέραστης αυτονομίας για το θεαθήναι.

Η φλυαρία κερδίζει στους πρώτους γύρους αφού το γκροτέσκο μεταπηδά από λέξη σε λέξη, κυριαρχώντας σαν κοκκινοσκούφης κατά του συστήματος με τα γνωστά αποτελέσματα. Κοφτές υπομονετικές φρίκες, αποθέματα από το οπλοστάσιο για να μην φύγει το αποκούμπι του επιβήτορα, περιληπτικές μονογραφίες για το παλιομοδίτικο ρούχο της ακτιβίστριας που αγαπά το ποδήλατο, την ΕΡΤ και τις ζευγαρωτές σκιές της 15ης Ιανουαρίου του 1919 που σκότωσαν την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Σιδερένια εκμαγεία, οράματα εξέγερσης, εμμονικές δυστυχίες που συντρίβουν την περόνη για να μην πονέσουν τα ευνουχισμένα τανκς. Δεν βρίσκουμε την μπάλα αλλά ατενίζουμε την θάλασσα σαν τον ναύαρχο Χόλσι όταν οδηγούσε το θωρηκτό New Jersey στις Φιλιππίνες το 1944.  Άστατος καιρός, υψηλή θερμοκρασία, μεσαιωνικός ρόγχος πριν φύγουμε για διακοπές. Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα ανακοινώνονται κάθε τέλος της εβδομάδας, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα για τα αττικά σφαγεία. Όλα εδώ πληρώνονται.

Η λογική των ιδεαλισμών στα χέρια αναγορευόμενων αντιεξουσιαστών, βανδάλων, αναρχοφασιστών, θαυμαστών του Ζίζεκ, των ερυθρών γραμμάτων, μισανθρώπων, wannabe μεγαλομαρτύρων, φρικαλέων πολεμοχαρών· σοροί που ψάχνουν χρυσόβουλα σαν τον βυζαντινό Μαγγάνη. Αλλεπάλληλες συμμετοχές σε αφαιρετική σεάνς φιλοσοφίας του Δικαίου με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το αφήλιο του μαρξιστή πρωτομάστορα. Δεν είναι τυχαία η γεροντική αισθητική στα sites αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, θαρρώ. Η εξωστρεφώς ψευδοδεοντολογική μέγγενη καταλήγει σε 17χρονα κνώδαλα που ακούν Janis Joplin, απέτυχαν ως δόκιμοι μοναχοί στον Άθω, ευελπιστούν σε λάβα ηφαιστείου καθώς τα όνειρά τους είναι υπέρ το δέον ασκόπως περιφερόμενα στα γονεϊκά σαλόνια. Η υπερπαραγωγή συναισθημάτων στο όνομα του ανορθόγραφου, του χωριατομεγαλόψυχου, του αυτοκτονικού και του μάταιου.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *