Μέχρι νεοτέρας

by theelfatbay on 14 Ιουλίου 2013

images

Στην εγχώρια κατάνυξη, η οποία μπερδεύει εμμέσως πλην σαφώς το ελκυστικό με το πελώριο, την αντίθεση με την επανάσταση και την υψηλή ρητορική με την ακαταμάχητη αυτοθυματοποίηση, ρέει παχύρευστη η πεποίθηση ότι οι γράφοντες την άποψή μας εκπροσωπούμε την κυβέρνηση. Το θλιβερότερο όλων παραμένει η εγγενής σιγουριά με σήμα το λαδόξιδο, την αποτίμηση του θεάρεστου έργου της επαγγελματικής φιέστας και το συντηρητικό μίσος εν είδει ευγενικής ψυχοπάθειας, η οποία από καθέδρας απαιτεί από τον μεγιστάνα καθεστωτικό να απολογηθεί για τις θέσεις του, θαρρείς και κρατά τα κλειδιά του παραδείσου για τον κάθιδρο κλάδο του ελληνικού δημοσίου. Η επιχειρηματολογία που εκφράζεται μεταξύ συμβατικής κυριαρχίας και τεχνοφοβικού σταυροφόρου, λίγο πριν η λαχτάρα για το χρήμα και την κατσίκα του γείτονα, καταρρεύσει με λιβέλους κατά του κεφαλαίου και του τυχερού ενστίκτου, ζητά εν ψυχρώ τα εύρετρα, γογγύζοντας, αφού η παράσταση της κωμωδίας συνεχίζεται με κομπάρσους την φτώχεια και την ζήλεια.

Εντυπωσιάζομαι τα μάλα, όταν η παρούσα ιστοσελίδα, παρεισφρέει στα προσωπικά κακώς κείμενα πρώην φίλων, γνωστών και δορυφόρων, οι οποίοι με ανοιχτές αγκάλες απαιτούν ισότητα κι αλληλεγγύη, δεδομένου ότι στα δύσκολα οι συμβολικές μάχες διατρανώνουν την ανάγκη εραλδικής μονοκρατορίας, δεδομένου ότι άπαντες βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Λογικό σφάλμα, λενινιστική μανιέρα και προπαντός ανήθικη ελευθερία που αποζητά την βούληση για τον αλλοπρόσαλλο κόσμο. Γίνεται σαφές όλο και περισσότερο ότι αυτοί που βάλλουν εναντίον της ιδιοκτησίας, των οικογενειακών σχέσεων θαλπωρής και του πειθαρχημένου εαυτού ο οποίος ξέρει πού βαδίζει, χωρίς να έχει θεμελιώσει απαραίτητα την αρετή με υπέρ το δέον ήθος ανθρώπω δαίμων, διακατέχονται από μια σιγουριά που εξισώνει άπαντα τα σκιρτήματα της απαίτησης, εθελοτυφλώντας στο γεγονός ότι ο κόσμος μεταλλάσσεται σε θεωρίες παρακμής, ρήξης και αντισυνταγματικότητας με το βλέμμα στην Washington του 1967 ή στα στρατόπεδα εξολόθρευσης.

Ο παράγοντας της τυχαιότητας στον ρου της προσωπικής ζωής ή της ικανότητας τρίτων, θεωρείται ταμπού και καπιταλιστικό εχέγγυο για συζητήσεις εντός του χριστιανικοπλατωνικού δόγματος με δεξιές τσέπες. Περιβάλλοντα που ξεσκίζουν το ορθόδοξο δόγμα, εξουσιαστικό γαρ, αλλά παντρεύονται στην εκκλησία. Φουκαράδες που καταριούνται τα ταμεία τους και την άδικη ένδεια αλλά το νοίκι του σπιτιού υπερβαίνει τα 600 ευρώ. Βλαχοκοτάδες που καθυβρίζουν το κράτος αλλά τα 40.000 ευρώ από την Νομαρχία εισέρρευσαν στον ιδιωτικό κορβανά τους. Μέχρι τρυγός αποδίδονται ιδιότητες και κουσούρια στον αμφισβητία που αντιλαμβάνεται την μάσκα αλλά η προσωπική ευθύνη αφορά μόνο τα απορρίμματα έξω από την πόρτα. Δεν μου αρέσει να χρονοτριβώ, πόσω μάλλον να ασχολούμαι με παρελθόντα πρόσωπα. Εξάλλου σε κανέναν δεν κάνει καλό η ξεπερασμένη σκέψη που παραμένει ιδιόμορφη ελλείψει παιδείας. Η ανεκτικότητα θεωρείται αδυναμία στον κήπο των εντυπώσεων καθώς η νίκη προηγείται του ηθικού φραγμού.

Βέβαια, στο ανάγλυφο της ψευδοlarge ιδιοσυγκρασίας, παραμένει η ελπίδα ότι το κομπλεξικό μειράκιο θα μετανιώσει, θα σκεφτεί διαφορετικά, θα επικοινωνήσει με το πικραμένο ποίμνιο αλλά δεν έχω πλέον υπομονή. Οι μάσκες έπεσαν, οι γλώσσες πρόδωσαν, η κακορίζικη έξη εμφανίστηκε με τον πατροπαράδοτο τρόπο: γιατί εγώ κι όχι εσύ; Γιατί περισσότερο εσύ από εμένα; Γιατί εσύ είσαι ξέγνοιαστος κι εγώ όχι; Γιατί τα έχεις όλα κι εγώ όχι; Γιατί τα απωθημένα σου τα μετατρέπεις σε τέχνη; Τι έχεις καλύτερο που εγώ δεν έχω; Η απάντηση; Δεν υπάρχει. Ούτε υπήρξε. Ούτε παίζω κάποιο παιχνίδι, ούτε φθονώ. Γιατί άραγε; Η ανταλλαγή ψυχολογικών αντισταθμισμάτων δεν ευοδώθηκε. Δεν πειράζει. Ούτως ή άλλως οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, νέα προτάγματα εξαπατούν αλλά και δίνουν ιδέες. Η απεραντοσύνη των προθέσεων επί το έργον. Φυλακή με συρματόπλεγμα δεν είναι η Δημοκρατία αλλά η μιζέρια και η μνησικακία μέσα στο κεφάλι σας. Διότι έτσι γεννηθήκατε και μάθατε να σκέπτεστε. Μόνο που δεν φταίω εγώ. Γι’αυτό αντέστε γαμηθείτε.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *