Εξαπάτηση

by theelfatbay on 20 Ιουνίου 2013

selfishness

Στην σκακιέρα του μυαλού, ο άνθρωπος είναι παντοδύναμος. Καθώς ο μύθος περί συμπάσχοντος σύμπαντος καταρρέει, η ψευδαίσθηση της γνώσης εναλλάσσεται με την δύναμη των μυών και της πεποίθησης ότι η ύβρις αφορά τους τρίτους· αυτούς που περπατούν κάτω απ’το μπαλκόνι αδυνατώντας να καταλάβουν τον αντιρρησία που τους δείχνει με το δάχτυλο, αγοράζουν προϊόντα από την ασφάλεια του καναπέ, επιχειρηματολογούν για την καταρρακωμένη θολοσοβιετική μέθεξη, απορρίπτουν τα συνθήματα του όχλου που αγράμματος και αντικοινωνικός ων, εμποτίστηκε με την ρητορεία του μίσους καθώς με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνει την κατ’ιδίαν πολυτέλεια που μισεί να βλέπει στους άλλους. Μια σφαλερή μονόχνοτη αμφισημία που αναλίσκεται βαυκαλιζόμενη, γνωρίζοντας κατά βάθος ότι δεν πολιτικολογεί αλλά φθονεί τον πλούτο του άλλου· σαν τους οπορτουνιστές μισάνθρωπους της Κομσομόλ, που μπέρδευαν την συναισθηματική ισορροπία με την δημόσια διαπόμπευση.

Όλα δικά μας αφού έχουμε το αλάθητο του κοσμάκη. Οι βόμβες παραμένουν θεόρατες και οι απαιτήσεις άλλοθι ανθρωπισμού, θυμίζοντας τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ στα ’50s και τον τηγμένο χάλυβα της κοινωνικής ευωχίας. Μια βυζαντινή θεοκρατία που εξακολουθεί να βλέπει εχθρούς με χαρακτηριστικά Νορμανδών, Πετσενέγγων και Τούρκων. Τα δολοφονικά σχέδια των Αρωνίων αντιμετωπίζονται με τσιτάτα κνιτών σε ετεροχρονισμένο οίστρο. Το κράτος είναι το κοινωνικό φαντασιακό για να καταστρέφουμε τον τοίχο με τα κρυμμένα βελάκια. Ευθυνοφοβία, ανακύκλωση φουκαριάρικης ανθυποεξουσίας λίγο πριν τον τάφο. Τσαλακωμένοι παρίες που θυσιάζουν όνειρα αυταρχισμού για να ανταλλάξουν την μηδαμινότητά τους, με λίγα λεπτά ψευδοορθολογικότητας λίγο πριν καταπιούν το χάπι της λήθης. Ψευδοδεξιοί, σταλινιστές, αναρχοφασίστες, εξειδικεύονται στις κοινωνιολογικές ανατομίες για να μην καταβαραθρωθούν από την οικουμενικότητα που μεταλλάσσεται. Η έκπληξη εναντίον του ανεκπλήρωτου.

Μην τρέφετε φρούδες ελπίδες οι παντογνώστες. Εξάλλου, η αντικειμενικότητα δεν σας αφορά άμεσα. Σύμφωνα με τον Descartes η επιστήμη των μαθηματικών δεν δίνει απαντήσεις σε όλα. Εν Ελλάδι οι αυτοβιογραφίες των βανδάλων γράφονται στο πόδι καθότι πορνογραφικές και χαοτικές. Οι ψυχαναλυτικές αναλύσεις δεν αφορούν μόνο τα συνέδρια της Βαϊμάρης την δεκαετία του 1910 αλλά τα σοφιστικέ συμπλέγματα που τσακίζουν τον φασισμό με φαντασιωσικές θεραπείες. Ένα πλειστόκαινο ανά ενδιαίτημα με απειράριθμες νευρώσεις για τις υστερικές ιδιοσυγκρασίες. Αντισημίτες, αιμομίκτες, ρουφιάνοι και τύραννοι, πράττουν το σενάριο που έχουν στο μυαλό τους, ακκιζόμενοι με τα χειροκροτήματα της παρέας που θεωρεί την άρνηση πλεονέκτημα και την ελευθερία περιπέτεια ιδιοφυούς κοινωνού με σήμα τα Δαρδανέλια ανάμεσα στην Σερβία και την Βουλγαρία. Οι οπαδοί διαμελίζονται με σκοπό την λεκτική ανωτερότητα, απορρίπτοντας την τυχαιότητα, την ευτυχία και την λογική· θέματα ταμπού για τα Βαλκάνια· οι τσέπες γεμάτες.

Δεν ξέρουμε τίποτα. Δεν εκφράζουμε τίποτα. Δεν διαμελίζουμε το άπειρο διότι δεν ξέρουμε να συζητάμε. Το δόκιμον του πράγματος για την αυτοϊκανοποίηση του πολυλογά πυρετού, λίγο πριν αλλάξουμε πλευρό. Νεοναζί με την φενάκη της εθνικής τρομοκρατίας, αδιαφορία για την μεταναστευτική πολιτική, ύμνοι για μια χώρα χωρίς σύνορα, απείθεια για τις εντυπώσεις λίγο πριν ενωθούν η Βούδα και η Πέστη το 1857. Ροκοκό παντιέρες για την εθελοτυφλία στην ανάγκη ψυχιατρικής βοήθειας. Η σιωπή θεωρείται αδυναμία, οι μακάβριες αδερφές χαρίζουν τίτλους ομοφοβίας, οι φαύλοι παρίες τροφοδοτούμενοι από το οικογενειακό βαλάντιο, αυτοβαφτίζονται πρωτεργάτες αγώνων· ποιος ενδιαφέρεται για όλους αυτούς; Ποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι συναλλάσσεται με πολίτες; Ποιος εχέφρων άνθρωπος ασχολείται με τους δεύτερης διαλογής βουκολικούς επαίτες εν ονόματι των λαϊκών δικαστηρίων; Η ζωή νικά. Όχι τα γελοία ψευδώνυμα.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *