Βαρύτητα

by theelfatbay on 16 Ιουνίου 2013

images

Η δύναμη της συνήθειας δεν αλλάζει το τοπίο αντίληψης. Οι 239.000 τόνοι βομβών που έριξαν στα εδάφη της ναζιστικής Γερμανίας, Αμερικανοί και Βρετανοί, δεν δίδαξαν κανέναν. Ουδείς θυμάται τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν καθώς στο προαύλιο της ΕΡΤ, φωνασκούν αυτοί με την κρυφή ατζέντα υπό μάλης. Δεν υπάρχει κοινό όραμα αλλά επιτελείται το κλειστοφοβικό όνειρο του κάθε επιπόλαιου μοναχού που ονειρεύεται αλλαγή στον γραφικό του κώδικα. Δυστυχώς οι γηγενείς δεν φημίζονται για την σύμπνοιά τους· πόσω μάλλον οι κακομαθημένοι παρόντες στο προσκλητήριο της γελοιότητας, με τραγούδια Χατζιδάκι εν είδει μνημοσύνου για την απογύμνωση του προσχήματος. Σοσιαλφασίστες, δεισιδαίμονες, αναρχοεπαίτες, αντιεξουσιαστές και πάσης φύσεως σούργελα, γκαρίζουν για να ακουστούν σε πλαστική λεκάνη μεσογειακής σύρραξης.

Εκπέμπουν σήμα κινδύνου αυτοί που λοιδορούν την Δημοκρατία. Αυτοί που δεν τους καίγεται καρφί αν το κανάλι της Βουλής μεταδίδει άδειους θώκους. Διερμηνείς που καγχάζουν περί αποκατάστασης της ηθικής μανιέρας, βάσει ενστίκτου και ουχί έλλογης συνέπειας. Το κλείσιμο των πομπών παρουσία ΜΑΤ ήταν απαράδεκτο αλλά η αυλή της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, μονολογεί ανάμεσα σε πρακτικές που ετοιμάζει όπλα και κηρύσσει πόλεμο υπό το βλέμμα προσώπων που πολιτικολογούν από τα παραθυράκια των υπολογιστών τους. Όταν ο Κόκκινος Στρατός βίαζε δωδεκάχρονα κορίτσια, άνοιγε τις κοιλιές εγκύων και σταύρωνε ηλικιωμένους στις ξύλινες εξώπορτες στην ανατολική Πρωσία, οι πιονιέροι της κομμουνιστομέθεξης, αγωνιούν για κομμένα κεφάλια, κραδαίνοντας κρατικά μικρόφωνα.

Η εκμετάλλευση της αδιαφορίας από όλους για όλους. Η απόλυτη σιγουριά από ασήμαντους μουζίκους που νομίζουν ότι οι κοινωνίες αλλάζουν με απαρχαιωμένη αισθητική και ταμπούρλα επίκτητης λειτουργίας στο όνομα του τραμπούκου αγωνιστή με τις δεξιές ή αριστερές θέσεις. Τέτοια λαχτάρα για την δεκαπεντάλεπτη φήμη δεν έχουν ούτε οι καταϊδρωμένοι εραστές των έργων του Ντοστογιέφσκυ. Εξάλλου τα προσωπικά φέουδα απαιτούν νομιμότητα και άκρατη εθελοτυφλία, για τα δευτερόλεπτα της δήθεν ελευθερίας του λόγου προς επίρρωση του όχλου που περιμένει το επόμενο λιντσάρισμα για να αναδιπλωθεί στην κουίντα. Ασελγούμε στις ιδέες του Διαφωτισμού που δίδαξε την ελευθερία, το ήθος και την φιλοσοφική σαγήνη που κρύβεται πίσω απ’τον εκχριστιανισμένο Πλάτωνα. Βυζαντινή πορφύρα, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις και μαλαματίνα, καθώς το μάτι εστιάζει στο προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης, για το κάτοπτρο του τηλεσκοπίου που χαζεύει τα μεταβλητά άστρα ελλείψει φαντασίας κι αξιών. Εγχώρια πλήξη.

Καψόνια εκλογολογίας, διατάγματα αλά Κάτω Σαξονίας, μίσος που θυμίζει τα πογκρόμ των Πολωνών εναντίον Εβραίων, στρατόπεδα υποδοχής αμφισβητιών που τολμάμε να αντιτιθέμεθα στο Zeitgeist. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βλακεία του Σαμαρά, πλήγωσε το σύμβολο της Δημοκρατίας. Δεν νοείται Δημοκρατικό Πολίτευμα με απουσία κρατικής ραδιοτηλεοπτικής εμβέλειας. Οι διευθύντριες των προγραμμάτων ραδιοφωνίας με 15.000€ μηνιαίο μισθό, οι πακτωλοί χρημάτων εκτός έδρας, η αλαζονεία και ο απών δημοσιονομικός έλεγχος, φταίνε για την κατάντια του απόηχου της ΕΡΤ, που επιμένει να αυτοβαφτίζεται «Δίκαιο Του Αγώνα». Οι πολιτικές ελευθερίες προϋποθέτουν κοινωνική λειτουργικότητα, θετικές λύσεις και εξορθολογισμό της ψεύτικης μεταφυσικής εν είδει αυθαίρετης βεβαιότητας για τα πεπραγμένα. Δυο φορές χαμογέλασα στην ζωή μου. Όταν έπεσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα το 1989 και όταν σίγησαν τα όπλα του IRA το 1994. Ευελπιστώ ότι πριν αφήσω την ασημαντότητά μου στο έλεος του 2013 να γίνει πράξη η αισθητηριακή εποπτεία. Η υπερβατολογική φαντασία δεν με αφορά. Intellegis?

Likes(1)Dislikes(0)

2 Σχόλια to “Βαρύτητα”

  • Κύρα says:

    "ο αριστερός συνδικαλισμός -ο κάποτε μοναδικός, εφόσον η Αριστερά ήταν εκείνη που διεκδικούσε εργασιακή δικαιοσύνη- έχει αναδειχθεί σε σύγχρονο κατεστημένο, ένα κατεστημένο από ημιαγράμματους και φανατικούς, από κομματικούς πολυλογάδες «με μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και στερεότυπη συμπεριφορά»."Σώτη Τριανταφύλλου 17/06/13 Protagon

    Likes(1)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *