Υπέροχος κόσμος

by theelfatbay on 11 Ιουνίου 2013

images-1

Λίγο πριν εκπνεύσει η ήττα των παλαιοκομμουνιστών, οι ανθρωπιστές του Στάλιν και του Τρότσκυ, φοράνε τα καλά τους, πίνοντας λέξεις από τον θησαυρό συναισθημάτων του Αγίου Αυγουστίνου καθώς ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Οι βίοι αγίων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους οπαδούς των μαρξιστικών κειμένων, τις εκκοσμικευμένες καλόγριες που απαγγέλλουν αντιναζιστικούς στίχους, τους πρώην δόκιμους μοναχούς που κρυφοβασιλικοί όντες, κολυμπούν στο παλαιστινιακό αλάτι, τους λεβεντομαλάκες Βαλκάνιους που έχουν το σύνδρομο του αλάθητου, βγάζοντας την γλώσσα στην ιδιοκτησία και στον κοινωνικό έλεγχο, τους λούμπεν ριζοσπάστες που επιλέγουν τον θάνατο των γόνων τους καθώς οι τίτλοι ευεργετών στους τοίχους των νοσοκομείων τούς θυμίζουν το καπιταλιστικό άχθος, το οποίο πρέπει να παταχθεί άπαξ. Μια μηχανή του κιμά που βρυχάται με προορισμό την απώλεια για να πείσει το υποσυνείδητο με πνεύμα αλά Καλβίνου, δεδομένου ότι εδώ η φοβέρα είναι αποτελεσματική.

Βαθιά συντηρητικοί, με όπλο τον φθόνο διότι δεν κατέχουμε τον πλούτο. Οι διαφημίσεις ευθύνονται για την ηδονική ενόχληση του αυτιού, το λούσιμο της ίριδας με πολύχρωμες εικόνες, την πλαστική αισθητική που ακούει στη διαπασών σκυλάδικα για να εξωραΐσει το εγγενές σκοτάδι της ανημπόριας. Η διαθεματικότητα είναι άγνωστη, οι νοητικοί χάρτες αποτελούν το άνδρο για ολίγους, η εκπαίδευση δεν αφορά το πραγματικό περιβάλλον αλλά το πείραμα του Heidegger πίσω από το Τίποτα. Οι αντισυστημικοί χέστες, εκμεταλλεύονται το συναίσθημα διότι οφείλουν να δώσουν λόγο στο Κόμμα. Το σκηνικό θυμίζει τις έρευνες του Basil Bernstein στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Τα λαϊκά στρώματα δεν χρησιμοποιούν πολιτισμένο λεκτικό κώδικα επικοινωνίας· επιβάλλουν την γνώμη τους με μονολεκτικές εντολές ή προστακτική εκτόνωση για την ενδοοικογενειακή οντολογία. Στρατευμένοι τυχάρπαστοι με αντιμνημονιακή γλώσσα αφού η προπαγάνδα δηλοί το άλλοθι της ύπαρξης πριν το απονενοημένο διάβημα.

Είχα γράψει προ καιρού για την επίθεση εναντίον ενός 14χρονου Αφγανού από ρατσιστές. Πολλοί ενοχλήθηκαν διότι χρησιμοποίησα το επίθετο «Αφγανός». Εχθές οι ίδιοι που με κατηγόρησαν για απαράδεκτη στοχοποίηση λόγω επισήμανσης της εθνικότητας του θύματος, κοινοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα, το συμβάν ενός 39χρονου ο οποίος πήδηξε από τον πέμπτο όροφο της αστυνομικής διεύθυνσης Τρικάλων όταν έμαθε ότι θα απελαθεί. Φυσικά η λέξη «Πακιστανός» κοσμούσε τα ιδρωμένα μηνύματα λόγω ακτιβιστικής πρέζας. Ρώτησα γιατί χρησιμοποιείται αλλά απάντηση δεν έλαβα· όχι γιατί δεν υπάρχει απάντηση αλλά διότι η πολλαπλότητα του παραλογισμού είναι σαφώς επιλεκτική. Τα φίλτρα της εικονικής πραγματικότητας αντιφάσκουν καθώς ο νους χρειάζεται υπόστρωμα στατικότητας ωπλισμένου σκυροδέματος, με έμφαση στις ιδέες του Πλωτίνου. Αφού η ενέργεια προέρχεται από το υποκείμενο είναι αυτόχρημα άπειρη, ξεχωριστή, απαιτώντας δύναμη για μεταμόρφωση· όχι αποτέλεσμα. Εν Ελλάδι, η μνήμη δεν κατοικείται αλλά τουναντίον ποθεί την εμβρυακή ζωή.

Αν έπρεπε να κάνω έναν απολογισμό για την πνευματική υγεία του κοσμάκη και δη του θέσει αγενούς πόπολου, η απάντηση είναι σαφής: δασύτριχα πόδια που ξύνουν με το νύχι του ποδιού την φαγούρα από την αριστερή γάμπα· δύσοσμο χνότο· λαγνεία για μικρόφωνα· παντελής απουσία παιδείας· έμφυτη αριστερολογία λόγω ακκιζόμενης πόζας από την πατρική φιγούρα του Στάλιν· λεξιλόγιο μαθητή γυμνασίου με ευτυχώς πλούσιους γονείς για τα δύσκολα· κόκκινες καντήλες στο πρόσωπο διότι έχουμε πάντα δίκιο· αντιδημοκρατικός αντίλογος εφόσον δεν θίγονται τα δικά μας συμφέροντα, το τομάρι μας, η τσέπη μας, τα μαύρα ούλα απ’τον μπάφο, το μαλλί με την θυλακίτιδα στο ζενίθ και τα εξώφυλλα των ομοφοβικών στα περίπτερα. Βρόμικα νύχια, ανυπακοή στα πληκτρολόγια, διαλυμένη οικογένεια, αναρχοφασίστες που σπάνε αυτοκίνητα και καίνε βιβλιοθήκες για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα. Η διάνοια χρειάζεται μέτρο αλλά η ελευθερία κάτι σημαντικότερο για να υπάρξει δυνατότητα εφαρμογής της. Χρειάζεται την κατανόηση της οικουμενικότητας. Διότι η ευτυχία είναι δυνατή. Η αγάπη είναι εκεί έξω και όχι στο μνησίκακο κεφάλι μας. Όχι στο αδιάφορο σε τρίτους θυμικό μας.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *