Απαξίωση

by theelfatbay on 5 Ιουνίου 2013

images

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται· ασχέτως εάν οι οπαδοί της πολιτικής φιέστας, συμπεριφέρονται σαν κατώτεροι αριστοκράτες του Λούθηρου, πιστοί όντες της σωτηριολογίας, απαιτώντας αφοσίωση, πραότητα και εγκράτεια, θαυμάζοντας ωστόσο τα ελληνικά αγάλματα, καταπολεμώντας τον οίστρο της ομορφιάς, με πολλή δουλειά και αυταπάρνηση, για να κερδίσουν τον παράδεισο της αδιαλλαξίας στην Δίαιτα της Worms. Εσκεμμένος βορβορυγμός για τα χειροκροτήματα της αλληλεγγύης, μπερδεύοντας την πολιτιστική διπλωματία με την κατάλυση της Δημοκρατίας, στο όνομα του όχλου. Πατριάρχες με λάβαρα αυθεντίας λόγω ανθρωπιστικού δικαίου, συγκριτικής ανάλυσης του καπιταλιστικού ζόφου και αρραγείς δημόσιες σχέσεις με βρόμικο σώβρακο και δερμάτινη τσάντα δικηγόρου καθώς η πειθώ ενδιαφέρει περισσότερο από την εφαρμογή της εμπράγματης ουσίας της σκέψης. Φαγωμένα νύχια, πρωτοπόρο marketing.

Φιλοπαπικοί, γουρούνια της Ρώμης. Φασίστες με την προβιά του λυτρωτή. Επεξεργασμένη χειραγώγηση όπως τότε στην Θουριγγία. Δεν υπάρχει κίνδυνος απέλασης από την Ελβετία. Το τεράστιο κενό της ανίας χρειάζεται μετάφραση για να μην λουστούμε με το μάταιο. Αέναη εκμετάλλευση παραστατικών επεισοδίων για τις διαδικτυακές εκπομπές της υστερίας. Η νομιμότητα στα χέρια των παραφρόνων που δακτυλογραφούν τους γκρεμούς στο όνομα της ηθικής που φλερτάρει με τον θάνατο. Δεν ζούμε στο 1555 για να θαυμάσουμε τα αποτελέσματα της λυκοφιλίας μεταξύ θρησκευόμενων. Οι εισηγήσεις των ιδεολόγων τουριστών αγγίζουν το όραμα για να μην καταρρεύσει ο μύθος. Πανέτοιμοι Βαλκάνιοι σαν τους Ουκρανούς αταμάνους, που σκότωσαν 100.000 Εβραίους στα πογκρόμ του ρωσικού εμφυλίου πολέμου. Η μισανθρωπία επί το έργον με βαρύγδουπες δηλώσεις ωσαννά. Τυραννολάγνοι που πολεμούν χωρίς εμάς.

Δεν επαφίεμαι στην μάζα για να βρω το δίκιο μου. Έπειτα από τόσο κόπο και χρόνο στις συμπεριφορές του κώλου, γελώ με τα κατορθώματα των ανορθόγραφων παθών. Κατηγορούμαι ότι εξισώνω τους αναρχοφασίστες με τους ναζί· ότι είμαι μνησίκακος, αιρετικός, εριστικός και φανατικός νεοφιλελεύθερος. Οι φονταμενταλιστές ομφαλοσκόποι σε κυνήγι μαγισσών πριν πέσουν για ύπνο. Σαν το κόμμα των Ζηλωτών που γευόταν αίμα και σπλάχνα· σαν τους δυτικούς σχολαστικιστές των κειμένων του Θωμά Ακινάτη· σαν την αρειανική φιλονικία πριν την Σύνοδο της Εφέσου. Τα όπλα επ’ώμου για την ανάγκη της επαναστατικής μανιέρας μεταξύ μπάφου και ρακής. Αλιτήριοι Κοζάκοι που αναγκάζονται να δημιουργήσουν τον εχθρό αλλιώς θα τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα. Ανεξαρτήτως φύλου, το μίσος χρειάζεται την τοπολογία για να αναπτύξει την νηφάλια μέθη της οντολογίας. Άψογοι σχηματισμοί για μεταπτυχιακό άλγος.

Επιτέλους λίγη δύναμη στα χείλη. Ψάχνω έναν μαθηματικό υπολογισμό, έναν περιβάλλοντα κόσμο χαράς, μια ισότιμη συνεργασία με υπαρξιακές δυνατότητες. Η αγωνία για την ελευθερία είναι αβυσσαλέα κατά τον Heidegger αλλά προσωπικά αισθάνομαι ευγνώμων και μόνο που αναπνέω. Δεν έζησα την λύσσα του Μουσολίνι στα αιθιοπικά εδάφη, το Ολοκαύτωμα, τους εμφυλίους στην αφρικανική ήπειρο, την εγγενή σκληρότητα στον σινοϊαπωνικό πόλεμο. Δεν με ενδιαφέρει ο 20ος αιώνας πλέον. Οι Ελληνίδες κομμουνιστολάγνες που γκαρίζουν για δικαιοσύνη στην Τουρκία, θα έπαιρναν πίπες στον Στάλιν. Θα εκτελούσαν εντολές σαν τον Eichmann με αριστερό άλλοθι. Θα υποστήριζαν τις πράξεις τους σε διεθνές δικαστήριο, θυμίζοντας την ηρωίδα του Bernhard Schlink. Καταναλωτικός ιδεαλισμός για τον θρίαμβο της θνητότητας. Μόνο που η ουτοπία χρειάζεται την πραγματικότητα για να την ξεπεράσει. Που δεν θα την ξεπεράσει.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *