Shoyn lang nit gezen

by theelfatbay on 13 Ιανουαρίου 2013

Unknown

Είναι πράγματι πολλά τα μέτωπα της ανημπόριας. Λίστες, καδρόνια, εμφυλιακός πανικός, μολότοφ σε εισόδους πολυκατοικιών ασχέτων, ανομοιογένεια, παράνοια για να αποδειχθεί ότι οτιδήποτε πράττουμε δικαιολογεί την ανία και την πολιτική μας βραδύνοια. Είναι ίδιον των Ελλήνων το άγχος για την απόδειξη στο οτιδήποτε. Παιδιά, γάμοι, σεξ, περισσότερα παιδιά, διαιώνιση του ονόματος, εραλδική τόνωση, συνωστισμός στα σούπερ-μάρκετ, η τηλεόραση στη διαπασών, το μίσος σε ετοιμότητα, το μάτι λίαν συμπονετικό στον άγαμο σαραντάρη. Οι αμελητέες ποσότητες των υπερευαίσθητων διαβάζουν στα σύννεφα τον άθλιο αντικατοπτρισμό των δρόμων καθώς οι λούμπεν θιασώτες ετοιμάζονται για την επανάσταση: κατατρεγμένοι αναρχικοί, σταλινιστές, ακροδεξιοί, μπαφοσούργελα, αναρχοφασίστες, ανένταχτοι σοσιαλφασίστες, οπαδοί της τροποποίησης διαταγμάτων με το βλέμμα στην εκτελεστική εξουσία.

Κουβέντα να γίνεται, να κολλάμε το ένσημο, να συμμετέχουμε εκ του ασφαλούς στους τηλεκατευθυνόμενους μαραθώνιους των καναλιών. Η απάτη δεν είναι προνόμιο των βουλευτών αλλά του κοινωνικού συνόλου. Ο αντικαπιταλιστικός χρόνος είναι το άλλοθι για τις διαταραγμένες ψυχές. Οι σημασίες, τα αντίτυπα ενός γένους κατά Αριστοτέλη, το ασυνείδητο, οι άπειρες πλαστικές ψευδαισθήσεις κυριαρχίας, τα καμένα όνειρα, η ηδονή της επιβολής, οι μερικές και αφηρημένες στιγμές, το ανελέητο πείσμα, η απούσα Αριστερά, η απαξία της Δημοκρατίας, η αναγκαιότητα για μια φαντασματική στιγμή, ωθούν τον όχλο στην ωραιότητα της βίας. Τα σοβιετικά τανκς που εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία το 1968, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου στο τελευταίο σινιάλο πριν την προσωπική κόλαση. Εξάλλου ο θάνατος είναι το αγαπημένο θέμα της περιώνυμης φαιοκόκκινης δυστυχίας. Βασανίζομαι άρα κι εσύ το ίδιο.

Αεριωθούμενα χαράσσουν το ακυβέρνητο μπλε, φιλύποπτα αποτυπώματα, αδιαφορία, άδειες ταράτσες, υποτέλεια, όροι με κόκκινη φαυλότητα· πολλά τα μισά, περισσότερα τα άτολμα σκιρτήματα. Η πειθώ μεταλλάσσεται σε χρόνια έξη για τους καταληψίες αγοραφοβικούς. Σημαίες αντί για καρδιές, συνθήματα, νηπιακή συγκρότηση, αδιάλλακτες στάσεις, κατάργηση των μνησίκακων κρατιδίων από την θανούσα μαμά. Βροχή και φαινόλη· οικονομική κρίση, προσωπική αποτυχία. Όταν τα βρετανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Κολωνία το 1925, ο Δεκέμβριος προμήνυε χρυσά φύλλα στα γέρικα δέντρα· γελάστηκαν όλοι. Έτσι κι εδώ. Απόν ήθος· καμία αγκαλιά. Λιγοστή αχλή αγωνιστικότητας για να κινούνται οι νεκροί στα πεζοδρόμια. Για ανάδρομη δράση ούτε κουβέντα. Για συναίνεση ούτε λόγος. Ο φόβος να θεωρηθείς φασίστας ενδημεί· Η ιδεατή συνύπαρξη αποτελεί ταμπού χωρίς πρόσημο. Η κόλαση έχει χρώμα. Ανθρώπινο.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *