Ξανά μαζί

by theelfatbay on 4 Νοεμβρίου 2012

Ακούω απ’το μπαλκόνι ιαχές από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους προς χάριν αγωνιστικότητας. Ο όχλος σκέφτεται και πράττει με επιδερμική και φρικτή θέαση των πραγμάτων. Μονοπώλια, καπιταλισμός, κερδοσκοπία, αντινομίες, υπεραξίες, παραγωγή, μα πάνω απ’όλα μίσος για τους πλούσιους, το κεφάλαιο· ψευδαισθήσεις για ένα νέο Πολυτεχνείο καθώς οι περισσότεροι δεν ζουν αλλά πλήττουν. Ο ελεύθερος χρόνος σπαταλιέται σε ξεπερασμένα πρότυπα, προλεταριακό πρόγευμα, προσχέδια για θηριωδίες. Η ευτυχία θεωρείται ταμπού διότι ο κόσμος πρέπει ν’αλλάξει πρώτα. Μόνο που οι αλλαγές προϋποθέτουν τόλμη κι ελαφρότητα. Επίσης χρειάζονται χρόνια που ξεπερνούν το προσδόκιμο ζωής ούτως ή άλλως. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει κι ο θάνατος που ελλοχεύει. Αν πεθάνεις στο επόμενο λεπτό, τι ζωή έζησες; Θα σου πω εγώ. Δεν έζησες. Πέθανες μόνος και γεμάτος μίσος ενώ η ζωή συνεχίζεται με χρώματα, εκπλήξεις, πρόσωπα κι αξιοθαύμαστη αδιαφορία για το θλιβερό σαρκίο σου.

Likes(0)Dislikes(0)

4 Σχόλια to “Ξανά μαζί”

 • Σωτήρης says:

  Ενώ εσύ είσαι μέσα στην αγάπη :-0
  Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί πιο ταλιμπάν νεοφιλελεύθερο μπλογκ......

  Likes(0)Dislikes(0)
 • glenn077 says:

  Νομίζω κατάλαβα γιατί ασχολείσαι τόσο με τους κουκουέδες. Είναι οι μόνοι για τους οποίους έχεις κάτι να πεις κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Εννοώ ότι είναι τα μόνα τραγικά πρόσωπα στην πολιτική σκηνή σήμερα. Λιανά: Ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης δεν είναι τραγικά πρόσωπα. Μπήκαν στην πολιτική για να φάνε, έφαγαν, τους έπιασαν, φυλακή. Δεν υπάρχει τίποτε το τραγικό. Αλλά είναι τραγικό να γοητεύεσαι απ' τα μικράτα σου, να δίνεις μια ζωή στο κόμμα, να βγαίνουν όλα πλάνες κι εσύ εκεί να συνεχίζεις σφυρίζοντας μες στο σκοτάδι.

  Οι κουκουέδες θυμίζουν το παιδάκι - ρομποτάκι στο A.I. του Σπίλμπεργκ. Και μετά από χιλιάδες χρόνια θα αναπολούν να ζήσουν μια στιγμή στην κόκκινη πλατεία να δουν το Στάλιν να χαιρετά και τον Ζούκοφ πάνω στο άσπρο άλογο. Τραγικό.

  Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *