Παράλληλα

by theelfatbay on 26 Αυγούστου 2012

Ζούμε στην χώρα των αντιθέσεων κι των παράλληλων ονείρων με οδηγό το μίσος κι την υπερβολή· οι πάντες λοιδορούν το Κράτος, αντιπαραβάλλουν διαφορές κι φιλολογούν με επιχειρήματα, στέλνουν μηνύματα σε κινητά κι αναρτούν σκέψεις σε μπλογκς κι γράφουν σε τετράδια με ασπρόμαυρο όραμα για τον ρου της ιστορίας, τα αίτια κι τις αφορμές του όχλου, έμπλεοι με λενινιστικό αυθορμητισμό, αναρχικό υπεριώδη στόμφο κι ψευδοδημοκρατικό μένος για την αλλαγή, ξεχνώντας ότι η ψήφος κι τα πολιτικά δικαιώματα αποτελούν απόρροια εμφυλιακών καταλοίπων, εμμονών για το Τέρας που επιβουλεύεται την ελευθερία, επιδερμική ανάγνωση μαρξιστικής υστερίας για την αδικία, καταλύοντας με χωριάτικο θράσος την επιστημοσύνη κι την λογική διότι η γλώσσα περιορίζεται σε γνωσιοθεωρίες με κατά το δοκούν καμπυλότητες· νομίζουμε ότι κατέχουμε την αλήθεια αλλά πλανώμεθα οικτρά, θαρρώ.

Η Ελλάδα πάσχει από ματαιοδοξία κι σοσιαλιστικό νεποτισμό· οι πάντες που αναλύουν τα κακώς κείμενα ζουν αξιοπρεπώς, η παραοικονομία βασιλεύει κομπάζοντας, οι ιθύνοντες προσπαθούν να χτυπήσουν την ασυδοσία αλλά χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει: όλοι φωνάζουμε για τα στραβά, την ολιγωρία, την δυσκινησία του κρατικού μηχανισμού, τις ηλίθιες παρελάσεις, την ατιμωρησία κι την αδιαφορία των κρατικών αξιωματούχων, την απαράδεκτη μεταναστευτική θέαση αλλά ας είμαστε ειλικρινείς· κανείς δεν θέλει να αλλάξει το παραμικρό διότι η υπόνοια αλλαγής στο Κράτος, ξυπνά κι γιγαντώνει την δήθεν αριστερή εύθικτη δερματοστιξία των «αγωνιστών», το μένος των αναρχοφασιστών, τους αντάρτες των πόλεων, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι χωρίς το παραμικρό ψεγάδι της κρατικής μηχανής, χάνουν το αίτιο της ίδιας τους της ύπαρξης· ακινητοποιούνται κι καταρρέουν.

Με λίγα λόγια αυτό που συμβαίνει στο Ελλαδιστάν θυμίζει πρωτόλειο τόμο με ποιήματα καταραμένου ποιητή· η περιώνυμη κρίση δεν είναι οικονομική αλλά πρωτίστως συντηρητική, εμμονική, οπισθοδρομική κι χυδαία. Η βλακώδης φιλοσοφική διάθεση του Ελληναρά ξεδιπλώνεται πανηγυρικά: οι μεν αποζητούν τον άκρατο καπιταλισμό χωρίς την παρέμβαση του κράτους προς ίδιον όφελος (το κέρδος αποτελεί έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπου αλλά υπάρχουν όρια), οι δε ονειρεύονται μαοϊκή τρομοκρατία με πολιτικούς αρχικομισάριους, ρουφιάνους επιμελητές εφημερίδων, εμπροσθοφυλακές με άτρωτους πολεμιστές-αγρότες σαν το Σώμα του Πλατιού Ξίφους, που έπινε κομματικό αγιασμό για να αντιμετωπίσει τις σφαίρες των αντιφρονούντων· αμορφωσιά, ουρλιαχτά, όπλα κι δολοφονίες πράττονται καθημερινά δεδομένου ότι το αίμα αρέσει· τρέφει κι δίνει πολλαπλά άλλοθι.

Ας είμαστε σοβαροί κι ψύχραιμοι. Το μνημόνιο προσπάθησε να βάλει τάξη στο χάος· στην χώρα της υπερβολής κι της μπαγιάτικης κομμουνιστολαγνείας· οι όροι έχουν αλλάξει, ο 21ος αιώνας ανέτειλε αλλά οι ερμηνείες μιλάνε ακόμα ρωσικά, ο Έλληνας καταναλώνει χάπια με το κιλό, οι φατρίες δεν συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα διότι υπάρχει μια δυνατή ομερτά μεταξύ του κοσμάκη κι των γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, εργολάβων, βουλευτών, παρακράτους, άπειρης αστυνομίας κι κουτσαβάκικης θέασης κι ερμηνείας των νόμων. Η λογική είναι αήττητη αλλά η ηλιθιότητα κρατάει τα σκήπτρα. Είναι απολύτως δικαιολογημένη  η ένθεη σιγουριά του δίκιου από τον αντικρατιστή-συνδικαλιστή-αναρχοεαυτούλη, να προσκρούει σε δεδομένα που δεν έχει εκπαιδευθεί να είναι υπόλογος για τις πράξεις του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένο· δεν θα αναλύσουμε προεπιστημονικές υποστάσεις.

Δεν με πείθει ο «λαός» κι οι κορόνες του. Ζητάει περισσότερα για να επιχειρηματολογεί περισσότερο κι να καθυβρίζει ακόμα περισσότερο για τς δικές του ενοχές. Παράσιτα, φονταμενταλιστικό μίσος για κρεμάλες αλλά ουδείς έχει το σθένος να κρίνει εαυτόν. Παρόλα αυτά καίμε το βιβλιοπωλείο του Άδωνι, βανδαλίζουμε το Σύνταγμα κι τα καταστήματα, εργαζόμενοι απολύονται, αναρχοφασίστες κλέβουν τράπεζες κι δολοφονούν άσχετους ενώ τσιτάτα για επανάσταση κάνουν τον γύρο του θανάτου διότι κατά βάθος αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ χειρότερο από την οικονομική δυσπραγία· πάσχουμε από αντιδημοκρατικό εφιάλτη, μισάνθρωπο μένος, ναρκισσιστικό απολυταρχισμό μέσω κατάληψης των ανακτόρων κι κήρυξης θέσφατου για την μη εκβιομηχάνιση της χώρας με όρους της Γαλλικής Επανάστασης. Φυσικά πίσω από κλειστές πόρτες πολλά τραγούδια λέγονται· Μαρξ κι Ιησούς τηρούν την τάξη.

Έχω μάθει να είμαι ειλικρινής, όσο μπορώ κι εκεί που μου επιτρέπεται. Προσωπικά δεν νιώθω ταπεινωμένος, ούτε εξαθλιωμένος, ούτε κυνηγημένος, πόσω μάλλον κατατρεγμένος. Δεν υπερέβαλα εαυτόν, ζω μια λιτή ζωή, προσπαθώ να ζω με αυτά που κερδίζω τα οποία είναι λιγοστά εδώ και τρία χρόνια εξαιτίας της «κρίσης». Δεν κατάλαβα παρόλα αυτά τα πάσης φύσεως δώρα, τις δεύτερες συντάξεις, τον υπαρξιακό ακτιβισμό (με ψυχιατρικούς όρους το συζητάμε, ωστόσο). Είναι τουλάχιστον γραφικό να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ λόγω αδικίας κι αγανάκτισης αλλά η μοίρα σου να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν χρόνια, τουλάχιστον τραγικό η Χρυσή Αυγή να αναλαμβάνει την σωματική διεκπεραίωση των παράνομων μεταναστών, προκλητικό να ζητάς χρήματα για επιδοτήσεις αλλά να μην αποκρατικοποιείς έναν οργανισμό διότι είσαι άθυρμα του ψηφοφόρου σου.

Αυτό που επιθυμώ είναι απλό αλλά θέλει κότσια: το κέντρο της Αθήνας δεν είναι το Μπαγκλαντές αλλά πρωτεύουσα χώρας της Ευρώπης. Αν θέλω να δω μαντίλες κι τουρμπάνια θα ταξιδέψω στο Πακιστάν. Πρεζάκια, άσκοποι βηματισμοί λαθρομεταναστών, πορνεία κι παραβατικότητα. Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απελαύνονται κι η αστυνομία να διοικηθεί από κάποιον με αποφασιστικότητα κι ανιδιοτέλεια . Επίσης η Εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί από το Κράτος, πράμα αδύνατο για τους προφανείς λόγους. Χρειάζεται δουλειά κι επιμονή. Οι απεργίες δυναμιτίζουν το ψυχοπαθές ΚΚΕ, τα αναρχομπάχαλα, την άκρα ας-την-πούμε-Αριστερά τα οποία ονειρεύονται βαλκανικό πυρετό Γιουγκοσλαβικού εξτρεμισμού κι κατάλυση της μπατσοκρατίας. Ζούμε ακόμα στην εποχή της χωροφυλακής κι των ξερονησιών. Ο Άρειος Πάγος ποιεί την νήσσαν για την Χρυσή Αυγή.

Πάλι πολυλογώ. Κατά βάθος γράφω ανοησίες. Τίποτα δεν αλλάζει διότι η Δημοκρατία δεν μας αξίζει. Όλοι φωνάζουμε αλλά κανείς δεν κινητοποιείται να σβήσει το παράταιρο. Το μίσος δεν τερματίζεται. Είστε δυστυχισμένοι γιατί μισείτε τους άλλους. Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι, αναρχοφασίστες, κοιλαράδες κι μπουρτζόβλαχοι, Μανιάτες κι Μακεδόνες, εθνικιστές κι σοβιετόφιλοι, φιλελευθεροφάγοι κι ιδεοληπτικές μούμιες του Indymedia, εθελότυφλοι κι θιασώτες του καταστροφισμού, αμερικανόσαχλοι κι τσιτατολόγοι, τα ίδια σκατά είστε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας φέρεται όπως θα’πρεπε. Κανονικά αξίζουμε απομόνωση κι παραδείγματα χωρών που ενώ εμείς θεωρητικολογούσαμε με δανεικά κι ύμνους για την Ψωροκώσταινα του χαλβά, των σκυλάδικων κι της απολυτότητας, ο μέσος όρος του μηνιαίου μισθού ήταν δεν ήταν 500€. Ευρώπη σημαίνει πειθαρχία κι ευταξία. Σε προειδοποίησα. Μη ζητάς τα ρέστα μετά.

Likes(1)Dislikes(0)

6 Σχόλια to “Παράλληλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *