Εντομοκτόνα

by theelfatbay on 11 Ιουνίου 2012

Είναι άξιο σχολιασμού κι εμβριθούς μελέτης η σημειολογία που αναπτύσσεται από τους σοσιαλφασιστικούς κύκλους της άκρας Αριστεράς, η οποία εκτός από αίμα κι αντιδημοκρατικό μένος, ονειρεύεται ανορθολογικές κυριαρχίες σχιζοφρενών υπερανθρώπων όπως ο Ζίζεκ, με παντελή απουσία κριτικής σκέψης κι στοχασμού, καθιστώντας τις αμοιβαίες λειτουργικότητες κι αλληλεπιδράσεις της κοινωνίας, άκυρες κι ψευδοατομικιστικές, βγάζοντας από την ντουλάπα του κατατρεγμού το συντεχνιακό αναρχοφασιστοειδές πρόταγμα που επιτάσσει αντιεξουσιαστικά τσιτάτα με οθωμανική μαγιά συντηρητικού ζόφου, με πανηγυρική απουσία νόμιμων κυρώσεων.

Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση η τυφλή εμπιστοσύνη από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σε τρελούς ψευδοφιλοσόφους, βαλκανικά οράματα υπαρκτού σοσιαλισμού, αναρχοκολεκτιβιστικά πρότυπα του 19ου αιώνα, θυμίζοντας τις θηριωδίες της Οκτωβριανής Επανάστασης κι την μυστικιστική λατρεία των οπαδών στο Κόμμα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η ανθρώπινη φύση εξακολουθεί να είναι αδύναμη στην ουσιαστική αμφισβήτηση της πρόθεσης, της βούλησης ή του πνευματικού ελιγμού, διότι όπως γράφει ο Καστοριάδης «η αφετηρία του στοχασμού θα είναι η συγκεκριμένη ιστορία της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, κι όχι κάποια άλλη».

Κοινώς, η ελληνική χαβούζα αποτελεί το πείραμα οποιουδήποτε παρανοϊκού τρομοκράτη, αντικοινωνικού σατράπη, κατατρεγμένου παρία που είναι πεπεισμένος ότι η κοσμοθεωρία του υπερβαίνει την ηθική, βγάζοντας την γλώσσα στον Καντ, κατατάσσοντάς την σε ακαδημαϊκό κλάδο, εθελοτυφλώντας περί της κομμουνιστικής απάτης, του τροτσκιστικού αμοραλισμού, της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, της μείωσης του τεράστιου κράτους, φιλολογώντας κατά πάντων, με τσιτάτα που απαξιώνουν μέχρι κεραίας τους θεσμούς κι την ιδεατότητα αυτών, εκθειάζοντας μισάνθρωπα σκιρτήματα εναντίον της τάξης κι της ασφάλειας λόγω αντιεξουσιαστικής πόζας.

Ο φονταμενταλισμός κι η αμετροέπεια στην κρισιμότερη στιγμή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, δίνει βήμα στην γελοιότητα, στον φασισμό, στην απουσία κοινωνικού ελέγχου, στους κομματάρχες κι στα εύθικτα μπουλούκια των Ελληναράδων διότι εδώ που τα λέμε, ο καθένας έχει ζωστεί με το δικό του εντομοκτόνο κι ψεκάζει προς πάσαν κατεύθυνση, αδυνατώντας να καταλάβει γιατί, δεδομένου ότι ουδείς δεν τον δίδαξε να κρίνει κι να αμφισβητεί αλλά αντίθετα να αντιδρά με βλάχικο γινάτι, κουτοπόνηρη απαίτηση κι ιδιοτελή κίνητρα, εξαπολύοντας αναθεματίσματα κατά πάντων, ξεχνώντας να κριτικάρει εαυτόν κι το σύνολο του γραφειοκρατικού μηχανισμού.

Σλάβοϊ Ζίζεκ, Ιφικράτης Αμυράς, Παναγιώτης Λαφαζάνης· σκατά κι πούπουλα στα ερείπια της Ψωροκώσταινας.

Likes(0)Dislikes(0)

4 Σχόλια to “Εντομοκτόνα”

 • Διαβλέπω ένα αντιαριστερό μένος. Με όλη την αγάπη μου φυσικά. Δηλαδή αν βλέπεις ακόμα σύνδεση Ιφικράτη Αμυρά με ΣΥΡΙΖΑ επειδή εξυπηρετεί τη δική σου αλήθεια... οκ, πάσο. Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ το ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιον που το βλέπει άκρα αριστερά. Με πολύ αγάπη φυσικά :)

  Likes(0)Dislikes(0)
  • theelfatbay
   theelfatbay says:

   Δεν χρειάζεται να λες συνέχεια "με πολλή αγάπη", το γνωρίζω.

   Η ας-την-πούμε Αριστερά στην Ελλάδα δεν σέβεται την Δημοκρατία και τους Θεσμούς, με μπροσταρόκριο τον Τσίπρα βέβαια που κλείνει το μάτι σε οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το μικροκομματικό του "όραμα" για μια βαλκανική σοσιαλφασιστική τριτοκοσμική χώρα.

   Ο Αμυράς είναι τόσο θλιβερός και κακομοίρης που δεν θα επεκταθώ. Δυστυχώς όπως ξέρεις οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της ΕΕ, με πρόταγμα την δική τους μισάνθρωπη κλειστότητα.

   Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άκρα αριστερά αλλά βαθιά συντηρητικό και λαϊκίστικο μόρφωμα. Στις 18/7 θα γελάσουμε πικρά.

   Φιλί (και να τους χαίρεσαι, ξέρεις εσύ).

   Likes(0)Dislikes(0)
 • Κύρα says:

  Το βασικό χαρακτηριστικό των εύθικτων ελληναράδων είναι η ανικανότητα: α. κριτικής και αυτοκριτικής
  β. διάκρισης της επιχειρηματολογίας από την κενολογία!

  Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *