Στερεότυπα

by theelfatbay on 6 Απριλίου 2012

Στη βαλκανική ζούγκλα του μεσογειακού νότου, η ολιγαρχία των αναρχοφασιστών οργώνει τα πιξελωτά χωράφια, διαλέγοντας κατατρεγμένα τσιτάτα απ’ την βουκολική συντηρητική ζώνη, εξοβελίζοντας την δημοκρατική ηθική με  μύχιο σύνθημα το περιβόητο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Φυσικά δεν απουσιάζουν οι αντιεξουσιαστικές κορόνες, η επιθυμία κατάλυσης του κράτους, οι έμπλεοι μηδενισμού ακτιβιστές που ονειρεύονται σουβλισμένους μπάτσους, ανοικτά σύνορα και εισροή πολυπολιτισμικής κουλτούρας στην ημεδαπή με πρόσχημα τον υφέρποντα ρατσισμό που υποβώσκει στο ελληνικό θυμικό το οποίο χτυπάει κόκκινο σε μισαλλοδοξία, οπορτουνισμό κι εθνική οθωμανίζουσα εμπύρετη έπαρση για τις χαμένες πατρίδες στα ανατολικά επάρατα λιμάνια.

Η υπερπαραγωγή των αδικημένων κι θυμωμένων τριαντάρηδων που χορεύουν τσιφτετέλια στα πάρτι του radiobubble πιάνει peak καθώς αφουγκράζονται την αγωνία κι την μνησικακία του Τουρκαλβανού μεσήλικα που αμφισβητεί τα λογύδρια των πολιτικών, κραδαίνει κρυμμένα όπλα στο επώνυμο πάπλωμα, ονειδίζει την καθεστηκυία τάξη για αυτά που του πρόσφερε δεκαετίες τώρα, φτύνει το κράτος που ο ίδιος έκλεβε, μουτζώνει τη Μέρκελ για την φιλελεύθερη στάση της, ρίχνει το φταίξιμο στον όμορο όχλο που αδυνατεί να καταλάβει τα οικονομικά μεγέθη, την μακροοικονομική ανάλυση κι την εύθικτη επιστημοσύνη του ευειδούς πρυτάνεως που γεμάτος ομιχλώδη επιχειρήματα κι πάνσοφες ρήσεις από την αρχαιοελληνική βιβλιοθήκη του, πράττει το καθήκον στο τηλεοπτικό γυαλί.

Τα ελληνικά στερεότυπα στη ζωή είναι κραυγαλέα· μιλάς για αναρχοφασισμό είσαι άσχετος κι ελιτιστής, μιλάς εναντίον του ΚΚΕ είσαι τουλάχιστον πράκτορας κι εξωνημένος δημοσιογράφος, εκφέρεις διαφορετική άποψη για τα τεκταινόμενα είσαι ρατσιστής κι δόλιος, φοράς παπούτσι με έντονο χρώμα είσαι πούστης, τολμάς να σχολιάσεις με μια ψύχραιμη ματιά τα γεγονότα είσαι φασίστας, ένα γαϊτανάκι που απλώνει κορδέλες με ποινικοποιημένα ταμπελάκια άνωθεν φονταμενταλιστικής ιντελιγκέντσιας, άναρθρες κραυγές αγωνιώδους ερμηνείας για το βασανιστικό κι επάρατο αγώνα της συλλογής οπαδών, συκοφαντική πρακτική κι σκοτεινοί θάλαμοι γεμάτοι βυζαντινό συντηρητισμό κι θεωρητική φιοριτούρα περί μολότοφ, καταστροφής κι αδηφαγίας.

Στο εξωτερικό όπου έχω ταξιδέψει πολύ, έγινα πολλές φορές μάρτυρας οργάνωσης, χαράς κι απουσίας σκοτεινών παρελθοντικών φαντασμάτων· δεν θέλω να αναφέρω την ψυχιατρική γενετική, να αναλύσω επιγενετικές επιρροές κι γραφικές πράξεις στο Σύνταγμα, την έμμονη κι αήθη πρακτική των παρευρισκομένων για μια ακόμα κραυγή στους μπάτσους, στους χρυσαυγίτες, τη λεκιασμένη κι ανακριβή βιολογική καταγωγή του μυστικιστικού έθνους, τον ανύπαρκτο πολιτισμό σε συμπεριφορά, την άκρατη αγένεια, τον υστερικό σαματά, την προσήλωση στο κομμουνιστικό ιδεώδες, στα αντιδημοκρατικά συνθήματα που εκμεταλλεύονται την ανοχή κι την συναίνεση για το αιώνιο εγωπαθές κλαυθμύρισμα, εμμένω μεν στην ψυχραιμία αλλά είμαι σίγουρος ότι το ετερόκλητο πλήθος θα βουλιάξει ενθέρμως, στην αυτιστική του δεισιδαιμονική φυλακή.

Likes(0)Dislikes(0)

14 Σχόλια to “Στερεότυπα”

 • Οϊμέ! Έχω πάθει σοκ! Διαβάζοντας το κείμενό σου διαπίστωσα ότι είμαι ελιτίστρια, εξωνημένη δημοσιογράφα και πούστης!
  Φυσικά, γύρευε και τι άλλο είμαι διότι τελευταίως καταφέρομαι όχι μόνο εναντίον του ΚΚΕ, αλλά και άλλων δημοκρατικών (λέμε τώρα...) δυνάμεων.
  Πω πω, τρέμω από την ταραχή αυτής της διαπίστωσης!

  Likes(0)Dislikes(0)
 • Heinz says:

  "Στο εξωτερικό όπου έχω ταξιδέψει πολύ, έγινα πολλές φορές μάρτυρας οργάνωσης, χαράς κι απουσίας σκοτεινών παρελθοντικών φαντασμάτων..."
  Και τι μας λέει αυτό; Για μια χώρα που ουδέποτε μετείχε του Διαφωτισμού, που έλαβε ένα τεχνητό παρελθόν από τον φιλελληνισμό της Δύσης και υποτάχθηκε από την ανάδυσή της στην ξενοκρατία; Μια αποικία δηλαδή. Και μη μου πεις ότι "τα ρίχνω στους ξένους" - άλλο λέω και δεν αρνούμαι τις ευθύνες των Ελλήνων σ' αυτό.

  Επίσης, έχω διαφωνίες με την ευκολία που κατηγορείς τους Έλληνες για "οθωμανισμό". Δεν καταλαβαίνω την κατηγορία δηλαδή - εκτός κι αν θεωρείς τη Δύση κάτι "ανώτερο" (ρατσισμός). Αν μου επιτρέπεις θα συνιστούσα να διαβάσεις (αν δεν το ΄χεις κάνει) το πολύ καλό http://thebookstore.gr/product_info.php/products_id/25795?osCsid=586e71aba503bdaf1cf51adb0745da3c και επίσης το πολύ ενδιαφέρον http://www.monopoli.gr/city-guide/gastronomy/item/93704-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7 Θεωρώ ότι αδικείς τους Οθωμανούς,πέφτοντας σε μια τυπική ρατσιστική παγίδα.

  Likes(0)Dislikes(0)
  • theelfatbay
   theelfatbay says:

   Μα όταν αναφέρω τα περί οθωμανικότητας δεν υπονοώ κανέναν ρατσισμό, ίσα ίσα που θαυμάζω την οθωμανική ιστορία. Το ελληνικό κράτος είναι απόρροια οθωμανικών καταλοίπων. Από τη μία δυσκίνητο, οκνηρό και από την άλλη αμείλικτο κι ανάλγητο.

   Όντως η χώρα δεν μετείχε του Διαφωτισμού αλλά έγινε αυτό που έγινε εξαιτίας της Οθωνικής ιδέας περί συνέχειας του αρχαιοελληνικού πνεύματος κι άλλα κουραφέξαλα.

   Τα βιβλία που μου προτείνεις τα έχω διαβάσει.

   Likes(0)Dislikes(0)
 • mahler76 says:

  εγώ πάλι που είμαι άντρας φοράω μαύρο άντε μπλέ παπουτσάκι χαχαχαχα

  Likes(0)Dislikes(0)
 • Tsouxtra says:

  Αν...λέω άν ξέραμε τι είμαστε και τι δεν....τότε ίσως, αλλά και πάλι...μπα !

  Καλή "ανάσταση" να έχουμε (ποιός μας την χρωστάει?)αν δεν απουσιάσουμε και απο αυτή !

  Likes(0)Dislikes(0)
 • soumou2 says:

  Ωστόσο, σκέφτομαι τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενό σου τον τελευταίο καιρό, όπως πολύ καλά θα ξέρεις κι εσύ, σ'όλη την Ευρώπη και την Αμερική αναδύονται "Συντάγματα" φωνές αναρχοειδής ονειδίζοντας το σύστημα που μέχρι τώρα τους προσέφερε μόρφωση,υγεία κλπ. Σίγουρα η διαφθορά του κοινωνικού ιστού δεν υπήρξε ανάλογη της Ελληνικής, αλλά ο συντηρητισμός άρχει κι εκεί, όπως κι εδώ, ο κόσμος καταγγέλλει κι εκεί τον ανερχόμενο φασισμό. Πάνω κάτω λοιπόν τα ίδια συμπτώματα ενός συστήματος που καταρρέει. Κριτικάρω κι εγώ πολύ την"Ελληνοραγιαδήλα" κι ούτε συμφωνώ με τις μπαχαλάδικες αντιδράσεις που μου φαίνονται άχρηστες και πληρωμένες, ούτε με την εμφυλιακή ίωση που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε λόγω κακής παιδείας, ωστόσο θεωρώ ότι επαναπροσδιορίζεται όλο το Δυτικό σύστημα και απλώς βρισκόμαστε στην κόψη που πονάει.Πάντως συμφωνώ ότι εμείς θα βουλιάξουμε στη Βαλκανική μας μοίρα, πράγμα που με τρομοκρατεί. Καλά που άνθισαν οι ίριδες στον κήπο κι η ομορφιά τους καταλαγιάζει τους φόβους.

  Likes(0)Dislikes(0)
  • theelfatbay
   theelfatbay says:

   Μα, οι αναρχοφασίστες είναι κατευθυνόμενοι, δεν φέρονται ελέω ιδεολογίας, κατέχονται από μεσσιανικό φονταμενταλισμό, συνωμοσιολογώντας. Καλά τα λες.

   Likes(0)Dislikes(0)
   • soumou2 says:

    Το πρόβλημα είναι ότι μπλέκονται όλοι σ'ένα κουβάρι, γιατί σίγουρα κάποιοι είναι ιδεολόγοι κι άλλοι φασίστες ντυμένοι το όμορφο ένδυμα της Αναρχίας.Ο ρατσισμός κι ο φασισμός είναι σαν κρέας στην κατάψυξη, μόλις αδειάσει το ψυγείο βγάζεις το κρέας και το αίμα κυλά ξανά.

    Likes(0)Dislikes(0)
 • Χειμαρρώδης, ατελείωτος και κυματοειδής: η πολιτική επικαιρότητα χτυπάει το λόγο σου σαν ένα μίξερ από εικόνες. Και μετά; σκέφτεσαι να κάνεις περφόρμανς; δηλαδή να μιλήσεις όλες αυτές σκέψεις σαν είναι ηχοι: Η ανάρτηση σου μοιάζει σα digital ραπ... ένα ιδίωμα που κυκλοφορεί γύρω μας, προσθέτει θόρυβο στο θόρυβο αλλά το κάνει-- ελπίζω -- με θεραπευτικό τρόπο...

  Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *