The Freak Show

by theelfatbay on 12 Σεπτεμβρίου 2014

Screen Shot 2012-10-05 at 12.23.50 PM

Στις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, κλείνει ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο τελευταίος, δασκαλεμένος ανεπιτυχώς από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, λούμπεν εξτρεμιστές και σταλινικούς θύτες, αποτελεί το θύμα των προαναφερομένων, με την απαραίτητη κορωνίδα φρίκης από χέρι χρυσαυγίτη. Ένας καμικάζι με φτωχή παιδεία, επηρεασμένος από το μίσος του μπολσεβίκικου ζόφου, αποφασισμένος να συμπλεύσει με το ελληνικό Zeigeist, πεπεισμένος ότι οι προσωπικές επιθυμίες αποτελούν αναγκαίες μηχανιστικές συνιστώσες για τον συναισθηματικό παράδεισο της αυθαίρετης ευωχίας που απαλλάσσει τον πολίτη από τις συνέπειες του Νόμου. Οι πανταχού απροσάρμοστοι, ετοιμάζονται για την καθιερωμένη séance, με απώτερο στόχο την λατρεία του αγέλαστου μανιτού. Οι αφορμές πάμπολλες και η αιτία ξαπλωμένη τεμπέλικα, σαν θυρεός της ευειδούς δεσποσύνης Anne Boleyn.

Η αγελαία πεποίθηση ότι αξίζει να πολεμάς και να πεθαίνεις εν έτει 2014, βρίσκει πολλούς οπαδούς οι οποίοι υποκαθιστούν την Δικαιοσύνη, τον νομικό θετικισμό, τα διεπιστημονικά πεδία της κοινωνιολογίας του Δικαίου και τα πολιτικά δικαιώματα, με πράξεις άμεσης δημοκρατίας· εφηβικής καμποτζιανής διαχρονικότητας, ήτοι: ξυλοδαρμός του σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθηνού από Εξαρχιώτες που νόμιζαν ότι βαρούσαν στο ψαχνό γνωστό δημοσιογράφο, ανηλεή επίθεση στον καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση από αναρχοφασίστες, προπηλακισμός από αυτόκλητους κοινωνιολόγους εννοιοκρατίας στην δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος καθώς το φάντασμα του Thomas Robert Malthus, ο υστερικός φεμινισμός και το σύνδρομο καταδίωξης λόγω σιωνιστικού δακτύλου, ενδημούν στην επίφαση ανθρωπισμού.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να καταστεί σαφές το εξής: η οποιαδήποτε κινητικότητα που παρατηρείται στις αθηναϊκές επάλξεις, με κολαούζο την επαρχιακή ζαρντινιέρα του αντιφασισμού, δεν πραγματοποιούνται λόγω ιδεολογικής προσβολής αλλά λόγω αυτοματισμού απέναντι στο μοιραίο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υποτιθέμενη μήνυση της Αργεντινής και της Βενεζουέλας κατά της Ελλάδος λόγω δυσφημιστικών σχολίων από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κατά των δύο αυτών χωρών. Ο ρεπόρτερ του Reuters, ονόματι Felid Navidad, δηλαδή «Καλά Χριστούγεννα», εξασφάλισε αποκλειστικά για τα εγχώρια blogs που υμνούν την ελευθερία, την εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, πριν φτάσει στα χέρια της ελληνικής διπλωματικής αρχής. Διαδικτυακοί στόκοι, έσπευσαν να πληροφορήσουν το φιλοθεάμον κοινό που διψά για αίμα και μπούγιο, όχι γιατί ιδρώνουν για τον νήδυμο ύπνο των Ρωμιών αλλά διότι αντιδρούν μηχανικά σε οτιδήποτε υπαινίσσεται ενεστωτική χρήση. Η αποκλειστικότητα δεν είναι ουσιώδης αλλά τα μάλα μυγιάγγιχτη.

Κάπως έτσι διαιωνίζεται ο υπέρ πάντων αγώνας στα αυτιστικά σαλόνια, στους δρόμους με τα φαιοκόκκινα φλέγματα και στα ιντερνετικά πάρτι. Αντιεπιστημονικά υποκατάστατα λενινιστικής μέθης, ναρκωτικές ουσίες, βλέμμα φρίκης σε μοναχικά δώματα με λουτροκαμπινέ, συλλαβές από κείμενα του Eugene Debs, προτάσεις που προτρέπουν σε flashmobs οργανωμένων κυρώσεων με σκονάκι τις μαλακίες του Žižek. Εξάλλου είναι γνωστή η εθελοτυφλία του Ελληνικού Συμβουλίου Αντικομμουνιστικών Ενεργειών. Οι Δημοκράτες θεωρούμαστε «φασίστες», «νεοφιλελεύθεροι», «πρακτορίσκοι». Πολλοί ξεχνούν ότι σε περιόδους κρίσης, τα πράγματα είναι μοιρασμένα και οι ευθύνες δεν αφορούν «αυτούς» αλλά όλους μας. Υπέρ της εκτέλεσης Μπελογιάννη φερειπείν ήταν το ΚΚΕ. Δεν ήταν πρωτοβουλία της CIA η βοήθεια στους χουντικούς αλλά τούμπαλιν. Ψύλλοι στ’άχυρα. Τα υπολείμματα του Ζαχαριάδη, χτίζουν τύμβους αντί συλλογικές κλίμακες επιβίωσης.

Likes(16)Dislikes(7)

4 Σχόλια to “The Freak Show”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *