Αναλώσιμα υλικά

by theelfatbay on 14 Μαρτίου 2014

images-1

Κατατρίβονται άπαντες, δεδομένου ότι τα σοσιαλιστικά επιχειρήματα καταρρίπτονται στην χώρα που αντικαπιταλιστές, σταλινιστές και αναρχοφασίστες, πολεμούν εκ του ασφαλούς την πατρική φιγούρα της Apple. Οι δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ καταργούνται οσονούπω αλλά οι καταναλωτές που ξερνούν μολότοφ, θα αγοράζουν προϊόντα από την Λαχόρη ή την Υεμένη; Θα κάνουν παρτούζες στο Αφγανιστάν ή στην Ibiza; Θα περνούν τις διακοπές τους στον Νίγηρα ή στην Βόρεια Κορέα; Εν τέλει, ποιος έχει τα κότσια να ζήσει στις συνθήκες εκείνες, προτού ο Κάιζερ Γουλιέλμος επιστρέψει από τα νορβηγικά φιόρδ λόγω διακοπών, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του παράφρονος Gavrilo Princip και της δράκας του; Ψάχνοντας στο θλιβερό κουβάρι του εξαναγκασμού, καταλήγω στο εξής: Δεν υπάρχει βαθιά κατάπληξη για τα πεπραγμένα καθώς η λογική εγγύτητα δεν λαμβάνεται υπόψη· ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η ενδοχώρα των σαλών προσεγγίζει την ψύχωση καθότι ευγνώμων στην ετερόκλητη περιουσία γονέων και κηδεμόνων.

Αυτοί που προσκολλώνται στην ρυθμική συνεδρία των ανένταχτων, γνωρίζουν εκ των προτέρων τα κάτωθι: η Ελλάδα είναι μία Δημοκρατική χώρα, με πολλές εκφάνσεις αναρχικού τονισμού, ελευθεριάζουσα, εθελότυφλη, εκφράζοντας τον βαλκανικό της απόηχο, το οθωμανικό της ήθος, την εμφύλια μνησικακία της, τις κραυγαλέες αμφιταλαντεύσεις της, την παλαιοκομματική της διχόνοια, την πνευματική της καθυστέρηση, τα παιδαριώδη θέσφατά της αφού γνωρίζει ότι αυτά την συντηρούν, ατιμωρητί. Εν ολίγοις, η επιθετικότητα των ανισόρροπων δεν αφορά καμία επανάσταση, ουδέν ασυνείδητο, καμιά αξιόλογη δράση. Οι καθημερινές υπερβολές γίνονται επειδή αυτοί που τις πράττουν ξέρουν ότι δεν θα γεννηθεί κάτι ουσιαστικό αλλά τουναντίον, ο αυτοακρωτηριασμός επιβραβεύεται, εν είδει εξιλέωσης για την δεύτερη ζωή που δεν ζει αυτούσια.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στα εγχώρια οιδιπόδεια γλωσσικά υπόθετα. Οι υπόλοιποι που ονειρεύονται άμεσες ερμηνείες ανταπόδοσης μίσους, εξουσίες σαν την αθέτηση ανακωχής στο Ανόι των 60’s, εξοστρακισμό συστημικών, μνημονιακών και ρουφιάνων, γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι: πού μοιράζονται αυταπάτες, πώς διαιωνίζεται η επεμβατική γλώσσα, σε ποια συγκείμενα καλύπτονται οι προσωπικές αναπηρίες. Όλος ο θόρυβος αφορά εκείνους που καταφέρνουν να μεταλλάξουν τα ψυχοσωματικά τους τιμαλφή σε ενστικτώδη παντιέρα μέχρι να πέσει η νύχτα. Κανένας δεν θα ζητήσει τα ρέστα, πουθενά δεν θα χορέψουν οι λύκοι, ουδείς ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις. Αυτό που μένει είναι η επανάληψη για να εκτονώνεται η μοναξιά μετά της πλήξης.

Likes(1)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *