Βασίλισσα μαϊμού

by theelfatbay on 1 Μαρτίου 2014

Unknown

Απλωμένα χέρια στο Κίεβο. Οι μεγάλοι παραμένουν παιδιά, επειδή δεν θέλουν ν’αντικρίσουν την μάταιη απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής της επίκτητης λόξας. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου αντιδημοκρατικές φωνές συμπάσχουν με το ελλαδικό πρόσχημα που βρομάει κατάρρευση και ζήλο για υπερβατική συνάφεια συνειδητοποιημένης ουτοπίας. Τα σφάλματα λογικής σε χέρια αυτόκλητων προβοκατόρων: αφού η Ουκρανία υποφέρει άρα κι εμείς οφείλουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο link εβαπορέ ιδεαλισμού για να δέσει ο διεθνισμός με τα εγχώρια βάσανα. Η σκέψη δανείζεται συγκείμενα πολιτικής οικονομίας, παραδείγματα μνησικακίας απ’την ευρωπαϊκή ιστορία και αποσπάσματα από το Κοράνι για να διαμορφώσει την συστηματική κλιμάκωση, εν μέσω φωτογραφιών που θα κοσμούν το έπιπλο από το ινδικό bazaar. Η πολυπολιτισμική συνέχεια της διαμόρφωσης χαρακτήρα με στόχο την γενίκευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυτοάνοση Ίντιρα Γκάντι με το σύνθημα «Καταργούμε Την Φτώχεια». Ad libitum.

Ο πόλεμος μέχρις εσχάτων ψάχνει για παράδοση, διανθισμένη με την ανάγλυφη Βενεζουέλα. Η πρώτη χώρα στον κόσμο στις απαγωγές. Αναπαράσταση πασπαλισμένη με αστικούς μύθους, κομμουνιστική απολυτότητα και μίσος για τους νόμους. Η λογική εξάλλου προϋποθέτει εποπτεία των νοητικών συναλλαγών, σοβαρότητα και ισχυρά αντανακλαστικά· εν έτει 2014 ακόμα ψάχνουμε την πατρική φιγούρα του Στάλιν. In situ, δια της μεταφυσικής· με βοηθούς τον μπάφο, τον Λένιν για αρχάριους και τα επιτεύγματα της καθημερινής παραφωνίας, με το πάσχον σώμα στα κείμενα του Feuerbach, γίνονται προσπάθειες απεξάρτησης από την Δημοκρατική φόρμουλα καθώς οι νεοσσοί διψούν για κόκκινο γάλα, αντιδάνεια σοβιετικής πρόζας και χαμόγελο αλά Elena Ceaușescu πριν δώσει την εντολή για την εκτέλεση αντιφρονούντων. Τα τελευταία χρόνια ενδημεί η πεποίθηση ότι τα χρήματα που δανειζόμαστε προέρχονται από ακραίο off-shore ιδεαλισμό. Η αγέλη βολτάρει στον φηφιακό βόθρο για τα εύρετρα της ακραίας αυθορμησίας.

Δάχτυλα και νύχια σπανών που κάνουν κούρμπα λόγω μαθητείας στα εδώλια της ΚΝΕ· με τον hipster εραστή δίπλα στην φαλλική σαμπάνια· αδερφές της πολιτικής ορθότητας που ομιλούν στον πληθυντικό· αγάμητες ασήμαντες που στρατολογούν pets εξαιτίας της αποτυχίας τους στην πατέντα της αθανασίας. Fake σπασμένες, τρεμάμενες, αγχωμένες φωνές από την ανησυχία για τα κοινά και το Διεθνές Δίκαιο, στα μικρόφωνα του Amagi· συλλαβές από στόματα γεμάτα με χαλβά· στριφτά τσιγάρα, ανοιχτές τηλεοράσεις, εντεταλμένες ερμηνείες για την βαρύτητα της γνώσης που επαιτεί για κίνητρα καθότι superior· sense of self importance. Σε μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, η ανέχεια μπορεί να καταστρέψει την ικανότητα μάθησης στις προσχολικές ηλικίες. Οι τελευταίες εμφορούνται εν Ελλάδι από αδιαλλαξία διότι δεν θέλουν να μεγαλώσουν. Ο Levinas, γράφει: «Η βία είναι ένα πράττειν που πλησιάζει πλαγίως κάθε ον και κάθε ελευθερία». Στα καθ’ημάς γήπεδα, ουδείς αλλάζει· όχι γιατί δεν μπορεί αλλά επειδή φοβάται το προφανές: ο εχθρός εξαφανίζεται.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *