Η καλοσύνη των ξένων

by theelfatbay on 18 Ιανουαρίου 2014

images-1

Το θλιβερό θυμικό του ημεδαπού επαναστάτη, εφιστά την προσοχή του εξαπατημένου πόπολου, στο κάτωθι αξίωμα: εν ονόματι της δικής του δυστυχίας, αποφασίζει να συμμετάσχει ψυχή τε και σώματι με τις στρατιές των ανέργων, την χυμένη μπίρα στο πεζοδρόμιο από φουκαριάρικο πείσμα στο νεοφιλελεύθερο δόγμα και τις υπέροχες τερηδόνες των κοριτσιών που ενθυμούνται την Φλέρη Νταντωνάκη στο Woodstock, υποσχόμενο να καταβαραθρώσει την μονοτονία των ειδήσεων με αυτονόητες υφάνσεις μεγαλείου. Απουσία θεού, το πατρικό τοτέμ περνά την δική του κρίση, γνωρίζοντας ωστόσο πως έστω και μία ανάγλυφη λέξη στα ψηφιακά lexotanil, μία εικόνα που μεταμορφώνει το άστρο του Δαβίδ σε ναζιστική σβάστικα και πολυκαιρισμένα φυλλάδια από πεθαμένους μουσικολόγους αστούς από προάστια της Βαϊμάρης, αρκούν για να γεμίσουν λυρισμό τον πολιτισμό των Ρωμιών που σπαράσσεται από υπογραφές ανιάτων, μεταλλασσόμενων.

Οι σφαίρες μέσω ιδεατού ταχυδρομείου στον Γιάννη Πρετεντέρη και στον Γιώργο Προβόπουλο, εξωραΐζει το παρθενικό οικοδόμημα της Gestalt με καθημερινά οράματα μίσους αφού οι θιασώτες περάσουν από τον οπωροπώλη για τον σαββατιάτικο τραχανά. Η δύναμη των λέξεων στην υπηρεσία ζηλόφθονων κουρσάρων που κοιτάζουν την άβυσσο, ερειδόμενοι στο λογικό σφάλμα για να αποφευχθεί το αίμα. Κοινώς, η μισαλλοδοξία χτίζει απουσία του Fritz Perls υπερβολικές απέχθειες, βεβιασμένους συνειρμούς και λουτρά κατακερματισμένης ολότητας για να πειστεί ο ριζοσπάστης ότι όντως αμφισβητεί περίτρανα το κατεστημένο αλλά εκ του ασφαλούς. Τα αυγά στην Σοφία Παπαϊωάννου, τα γιαούρτια στον Άδωνι Γεωργιάδη και τα πικρόχολα σχόλια από άεργες θείτσες σε βίντεο της Σώτης Τριανταφύλλου, προδίδουν αυτό που δεν μπορούν να παραδεχτούν τα συμμετέχοντα μέλη: η βαθύτατη πνευματική φτώχεια ακκίζεται, σφυροκοπώντας τον εχθρό.

Η χαριτόβρυτη παρέλαση των ιδεοληπτικών, θυμίζει τον ιαπωνικό στρατό τον Απρίλιο του 1942 όταν σκότωνε πεζή, Αμερικανούς και Φιλιππινέζους αιχμαλώτους καθ’οδόν στο στρατόπεδο O’Donnell. Στην δική μας περίπτωση τα σώματα είναι απόντα αλλά τουναντίον η συμβολική αρχιτεκτονική της ψυχοθεραπείας ακμάζει, με τις επιμέρους ζώνες σε εύκρατο χρόνο. Η εκτόνωση δημιουργεί ανά δευτερόλεπτο έναν χάρτη όπου εντός συνόρων, προτρέπει τον υποψήφιο πελάτη, σε χαιρέκακη πόζα και λόξα, υποθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ξορκίζονται τα κακώς κείμενα. Ο πλουραλισμός κεκαλυμμένος με φαιοκόκκινο χρώμα επειδή απωθείται από το προφανές αδιέξοδο της ιδεολογίας. Ήγουν, πυρηνικές δοκιμές στην κορυφή της καρφίτσας. Ζοφερή επανάληψη προθετικότητας καθώς οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν τροχοπέδη στον δρομολογημένο ευέξαπτο θάνατο. Υποψήφιοι Λουδοβίκοι σε παράκρουση ιδιωτείας, ελλείψει χαράς και καλοσύνης.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *