Αντιγνώση

by theelfatbay on 12 Δεκεμβρίου 2013

Unknown

Τα μεταπολεμικά χρόνια παραδόθηκαν στην εύπλαστη προσέγγιση της αφοριστικής αυταπάτης. Με κοινωνιολογικούς τυφλοσούρτες, υπογεγραμμένους από παράφρονες, που μεταλλάσσουν τα κοινωνικά δίκτυα σε ποινολόγια μετά εκβιασμών και στοχοποίησης με σκοπό το τρόπαιο που συχνάζει σε κλειστούς χώρους, οι επαΐοντες του χωριάτικου λουκάνικου, της ρακής και της παραδοσιακής φιέστας που ονειρεύονται αιματοβαμμένα βράχια, απαγγέλλοντας δειγματολογικούς στοχασμούς συνοδεία εγχόρδων και αντάρτικων, υπεξαιρούν με επιτυχία το εικονικό παραλήρημα, με βακχική υστερία πασπαλισμένη εθνοπατριωτική έρευνα· ξεπατικωτούρα, εφάμιλλη με τα ολοκληρωτικά συστήματα που βύθισαν την ανθρωπότητα στο δέλεαρ του δόγματος. Ναζιστές, κομμουνιστές, αναρχοφασίστες και λούμπεν διδάκτορες κοιτάζουν μέσα στον ιούδα για να ερμηνεύσουν την αγάπη κατά τρίτων που τολμούν να διαφοροποιούνται, με ακρότατες συνέπειες.

Ο George Soros προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία της Νάουσας αλλά οι γονείς αρνούνται λόγω ιδεολογικού μπάφου και αντικαπιταλιστικού κάλου. Η κατήχηση της Αριστεράς προτιμά εξάλλου τα πτώματα ανεξαρτήτως ηλικίας, προς επίρρωση της μονοδιάστατης πραγματικότητας που αρνείται να συμμετάσχει στις εσωτερικές ελευθερίες για να εισπράξει την βεβαιότητα ότι η ευτυχία αφορά την αστική ανωριμότητα και τα φιλελεύθερα συγγράμματα. Μια θρησκειολογική εμμονή που προτιμά τα κοινωνικά χάσματα για να μην διαφύγει απ’το κοπάδι. Μισάνθρωποι που κουβαλούν μέσα τους τον θάνατο, συντάσσοντας επιστολές απομίμησης μιας στείρας ηθικοδιανοητικής διπλωματίας, που περιφρονεί την λογική καθότι ενάρετη η ίδια στην κυνική τυραννία της κομματικής προσμονής. Εν Ελλάδι, εν γνώσει τους, οι οροθετικοί κανονισμοί, υπερτερούν της μεταφυσικής απόδειξης για να βαφτίσουν ξεπερασμένες θεωρίες σε θέσφατο σχιζοφρένειας. Χυδαίες πιρουέτες για τα πατροπαράδοτα στερεότυπα. Φονιάδες «αντισυστημικοί».

Λίγες ημέρες πριν την έλευση του 2014, τα λεκτικά κρεματόρια πολλαπλασιάζονται, τα μυαλά παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα, οι γλωσσικές συνέπειες απαλλάσσονται λόγω απαξίας της τιμωρίας. Η Δημοκρατία, οι νόμοι, ο πλουραλισμός των απόψεων, καταγγέλλονται από ασήμαντους κήνσορες, κεκαλυμμένους ασφαλίτες με την στάμπα του επαναστάτη, αναρχοτσολιάδες που απειλούν, βωμολοχούν και χειρονομούν με κακέκτυπο έρμα. Οι τελευταίοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντισημίτες προπαγανδιστές του Bismarck εναντίον των Ostjuden, το μίσος των γαλλοϊσπανών κατά του Νέλσονα, τα εγκλήματα των Λευκών εις βάρος των Μαύρων. Έχει δημιουργηθεί ένα αντίπαλο δέος το οποίο χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους για να καθυποτάξει την διαφορετικότητα, στο όνομα μιας χρόνιας παπαγαλίας που πεπεισμένη ούσα ότι ο κόσμος υποφέρει, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει βία καθώς η μετριοπάθεια υπολείπεται της ρομαντικής εξουσίας. Οι φασίστες βάφονται ακκιζόμενοι στις αργεντίνικες βιτρίνες. Υπεράνω χρώματος. Υπέρ του πόπολου. Υπερίπτανται ασκόπως, προσμένοντας τα ξένα κόλλυβα.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *