Rathenau

by theelfatbay on 25 Νοεμβρίου 2013

images

Οι απεργίες εν Ελλάδι, βοηθούν τους κανίβαλους να επαναλαμβάνουν a cappella, τον μηδενιστικό μικρόκοσμο των μικροβίων. Αυτοάνοσες άμυνες κρυμμένες στα ρούχα ουτιδανών. Φωνές που εκτονώνουν το συναίσθημα της ανημπόριας αφού φοβούνται να σκοτώσουν τον εχθρό. Η χρόνια επανάληψη αντικρατικού μίσους δημιούργησε το έμπλεο λίπους τοτέμ στο μικρό σαλόνι. Οι αντιδράσεις, βασιζόμενες στα ένστικτα, κατήντησαν προβλέψιμες σαν τους Λουδίτες της Σκωτίας, τους οπαδούς της Ανδεγαυίας στους γήλοφους της Υόρκης, τους σταλινιστές εφημέριους που πουλούν τον Ριζοσπάστη, καπνίζοντας άφιλτρα. Επαρχιώτες με βαλκανική ιδιοσυγκρασία, αναρχοφασίστες που ζουν για να διατρανώνουν το απειροελάχιστο ελάττωμα στον αόρατο ευφάνταστο θόλο, φιλάνθρωποι παρακρατικοί που διαβλέπουν την πραγματικότητα εν είδει κονστρουκτιβιστικού τόξου που κοιτάζει αφ’υψηλού την φαρέτρα με τα βέλη καθότι έτοιμο.

Άρρωστοι κοινωνοί, ζηλωτές υπαρξιστές, μεταμοντέρνες καριόλες της ισότητας. Χορηγοί της ύπαρξης, καθ’όλα αδιάφοροι που ψηφίζουν με αντιευρωπαϊκό μένος νομίζοντας ότι είναι πολυσήμαντοι, εκφραστές της δηθενιάς που εκφράζουν την συλλυπητήρια δυσαρέσκεια στην γλωσσική τάξη. Φαντάζομαι την εξουσία στα χέρια των μισάνθρωπων, που μεταξύ ρακόμελου και κοψιδιού τίγκα στα μπαχαρικά, αυθυποβάλλονται στην νευρασθενική τους φύση με σκοπό την θεραπεία με υπόθετα, δεδομένου ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει στο λίγο κι αδιάφορο της ζωής τους. Οι συμβολικές σημασίες παραδόθηκαν σε αυτούς που νομίζουν ότι θα ξεφύγουν από τον θάνατο βανδαλίζοντας το Σύνταγμα, στήνοντας φιέστες σε σημεία δολοφονίας αστυνομικών, τρώγοντας τα νύχια τους σαν τους θιασώτες του παπικού κράτους, που έβλεπαν τον αυστριακό στρατό να επιβάλλει την ισχυρή βούληση με πείσμα μελλοντικού Αψβούργου σε στερεότυπα.

Ο μεσογειακός βόθρος αρέσκεται στην θέση του θύματος. Εξάλλου οι Cyberφρίκες ενδημούν, μπερδεύοντας τον νόμο με τις αψιμαχίες λίγο πριν τον πόλεμο της Κριμαίας, το κλειστοφοβικό απόφθεγμα της θλιβερής ύπαρξης με την εξέγερση, την ισλαμολαγνεία με τα αυτοκτονικά torrents. Ουδείς διδάχθηκε από τα κείμενα της Δημοκρατίας διότι η καινοτομία προϋποθέτει ευθυμία, ευδαιμονία και αγαθή προαίρεση. Στις επάλξεις καίμε τον Πλάτωνα, τον ανθρωπολογικό δυϊσμό, το σώμα και την επιφάνεια. Η αισθητική παραμένει στην μέση του 19ου αιώνα, οι πολιτικές ερμηνείες φιλονικούν με το χάος, η ατιμωρησία στηρίζεται σε σαχλά εδάφη που δεν έχουν ιδέα από πολιτειακές έννοιες και μαθηματική οντολογία. Σχολαστικιστές που νομίζουν ότι έχουν το ακαταλόγιστο, εθελοτυφλώντας στο εξής: ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς αυτούς. Άλλωστε, όταν η προσωπική ζωή γίνεται ορόσημο αγώνα στον δρόμο, η νοερή ελευθερία αίρεται.

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *