Λαγώχειλο

by theelfatbay on 22 Νοεμβρίου 2013

images

Η ασυνεννοησία εν Ελλάδι, δεν χρειάζεται θεατρική αναπαράσταση με κομπάρσους, που θα υπονοούν το άρρητο της ύπαρξης, με τσιτάτα λενινιστικής ευτυχίας για τις μέλλουσες γενιές. Η ματαιοδοξία των ελαχίστων που προσπαθούν να καλύψουν τα σοσιαλιστικά λάθη, την κομμουνιστική μισανθρωπία και το παιδαριώδες πείσμα ότι οι πεποιθήσεις δεν πρέπει να αποσιωπούνται αλλά να διατρανώνονται ανεξαρτήτως συνθηκών, προσκρούει στο έλλειμμα παιδείας, ήθους και γνώσεων για το φιλοσοφικό γνωστικό αντικείμενο της πολιτικής συμπεριφοράς. Τουτέστιν, η στρατηγική και η εφαρμογή δεν αποτελούν το δίδυμο της επιτυχίας δεδομένου ότι η πλειοψηφία φωνάζει με στόχο τον περιβαλλοντικό θόρυβο, το κομματικό παρελθόν και την έμφυτη αριστερίστικη νομολογία που αγαπά τα περίπλοκα μοτίβα κραυγαλέων μετοχών καθότι συνηθισμένη να δείχνει τον εχθρό με το δάχτυλο, επαίρεται για την κόκκινη παντιέρα που αποζητά ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης με μνήμη βραχύβια που συνενώνει τον Κολοκοτρώνη με τον Παρθενώνα, το Βυζάντιο με τον Αριστοτέλη, τα χωριάτικα έθιμα με τον προπέτη Ηρόδοτο.

Πόσο κομπλεξικός ο Ξωτικός. Τον έχεις δει; Μιλάμε για νούμερο· απόλυτος μαλάκας, αχώνευτος, μισεί τα έντερά του. Ποιος νομίζει ότι είναι; Αγάμητος, αντιπαθής, είρων. Έχεις δει την μύτη του; Μιλάμε για νούμερο. Αγόρασε followers το σούργελο στο twitter πριν χρόνια για να δείξει ότι τον ακολουθούν πολλοί. Πόσο βλήμα· μεγάλος μαλάκας. Πρέπει να είναι κρυφοναζιστής, νεοφιλελεύθερο σκατό, πράκτορας κάποιας αμερικανικής σέχτας. Έχουν κυκλοφορήσει κάποιες βρόμες για το άτομό του. Λένε ότι επηρεάζεται από μια συγγραφέα, το παίζει και καλά groupie, τηλεφωνεί με απόκρυψη σε χρήστες των κοινωνικών δικτύων και αναλύει θεωρίες παιγνίων νομίζοντας ότι είναι ο Wittgenstein. Μην του δίνετε σημασία. Αυτό θέλει ο μαλάκας, ν’ασχολούνται μαζί του. Ιδέα δεν έχει για το τι γίνεται έξω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του. Περιχαρακωμένος, αλαζών και πλεονέκτης· τα έχει σπάσει με όλους, δεν του μιλάει κανείς, δεν αντέχεται ρε. Να σκεφτείς ότι τα βάζει με τρίτους μόνο και μόνο για να αποσπάσει την προσοχή, το σούργελο· μην ασχολείστε.

Η αγανάκτηση, πασπαλισμένη με νεκρή ηθική, ιδιοτελές σύστημα αξιών και αδυναμία κατανόησης λόγω σοσιαλδημοκρατικού διαβατηρίου, προσκρούει με τα κελεύσματα της στρατηγικής του 21ου αιώνα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι εξακολουθούν να είναι υπεράνω ευθυνών, οι επιτηδευματίες φοροδιαφεύγουν επιτυχώς, οι οπαδοί του Στάλιν και του Χίτλερ πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά. Αυτοί που φωνάζουν δεν είναι αυτοί που θέλουν μεταρρυθμίσεις αλλά αυτοί που έχουν συνηθίσει στην κακή ψυχολογία και στις αναπηρίες της κατακερματισμένης Αριστεράς που θεωρεί ότι ο κόσμος οφείλει να είναι δυστυχισμένος λόγω καπιταλισμού, καθημερινής ανημπόριας και φουκαριάρικης μνήμης που νοσταλγεί το παρελθόν αφού δεν ταξιδεύει. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Το πόπολο ζει, εργάζεται, κερδίζει και κρυώνει χωρίς να συμμετέχει στις εξελικτικές δημοπρασίες λόγω ισορροπημένου μίσους σε καθημερινές δόσεις για να ξεχνιέται προς στιγμήν η υπαρξιακή αγωνία. Η άρνηση επιζεί όχι λόγω μακροοικονομικής πρόβλεψης από τα ζεύγη σκιάχτρα αλλά διότι καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς συνέπειες. Η ελευθερία βιώνεται σταθερά εν Ελλάδι με τα προσχήματα της χουντικής σκιάς σε έξαρση για να επιβιώνει η εκτόνωση, τα τουρνουά του μίσους και το λεξιλόγιο με τις κατάρες σε πολιτικούς.

Ειλικρινά, τι νομίζει ότι καταφέρνει; Δεν φτάνει που είναι αγενής· το παίζει ξερόλας πίσω απ’την ανωνυμία. Όλοι αυτοί έχουν πρόβλημα τελικά. Κωλοεβραίος, ψυχωτικός και νευρωτικός. Μια αδερφή που κράζει αδερφές· τι περιμένεις; Δεν πιάνεται φίλος. Άλλοι λένε ότι ρουφάει κόκα, παρενοχλεί χρήστες του διαδικτύου για να ικανοποιεί την χαιρεκακία του, τα βάζει με άσχετους για να δημιουργεί κλίμα. Ξεπέρασε και την μαλάκω την Βίβιαν στην υστερία. Μπας και παίρνει φάρμακα ρε μαλάκα; Επιμένει ότι δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές, ζει σε ροζ συννεφάκι, η μάνα του του πλένει τα σώβρακα, έφτασε 39 χρόνων και παλιμπαιδίζει, να δεις ότι δεν θα έχει καλό τέλος. Καιρό πριν έγραφε σαν αναρχικός. Τι στο πούτσο άλλαξε και υμνεί τον Friedman; Κωλοδεξιός, δεν γράφει λέξη για τους χρυσαυγίτες. Τα ίδια σκατά με αυτούς είναι. Τον καλούν στο skype και τους το κλείνει στην μούρη, το έμεσμα. Ρε μπας και δεν είναι αυτό που φαίνεται; Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις στην τελική.

Εν τέλει, άπαντες υποστηρίζουν την πεπατημένη, δεδομένου ότι το να διαφέρεις από την μάζα προτρέπει σε λεκτική και σωματική βία. Αλήθεια και ψεύδος, τακτικές παραπλάνησης, θίασοι που πουλούν πληροφόρηση στην πλειοψηφία που δεν έχει διαβάσει καν τους όρους του Μνημονίου. Η επιλεκτική μνήμη των Ρωμιών, συνδέει την Μέρκελ με τον ναζισμό διότι έτσι την συμφέρει. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η τυχαιότητα της Ιστορίας παραμερίζεται, για να εγκαθιδρυθούν φαντασιακά θηριωδίας, μπολιασμένα με διανοουμενίστικη τυραννία προς άγραν εντυπώσεων με βλέμμα αναξιοπαθούς μπροστά στο μοιραίο. Τυφλωμένοι από άγνοια, βαριεστημένοι από επιλογή και αγράμματοι λόγω βεβιασμένης ισότητας, οι κάτοικοι της Μεσογείου που καταπίνουν την κάμηλο λόγω κατάθλιψης, λόξας και ατιμωρησίας, θα συνεχίζουν να λοιδορούν το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες με την ψευδαίσθηση ότι κατά βάθος κυλά στο αίμα τους η αρχαία σκουριά που μπερδεύει τους εταίρους και τους δανειστές. Ο φασισμός του «όλοι είμαστε ίσοι κι όμοιοι», ενδημεί στη βαλκανική χαβούζα. Ο Levinas μίλησε για μια ευτυχισμένη αιωνιότητα. Προτιμώ την θνητότητα μετά χαράς.

Ποιο είναι τελικά το αστείο στην όλη υπόθεση; Γιατί δεν του βουλώνουν το στόμα; Τι ψάχνεται ο μαλάκας; Τι το παίζει ο πούστης; Ποιος τον διαβάζει στην τελική; Κάτι τελευταίοι που ονειρεύονται φιλολογικά πογκρόμ με κλασική μουσική μπας και συγκινήσουν καμιά γκόμενα. Ευαγγελίζεται δημοκρατικά ψιχία θαρρείς και δεν βλέπουμε τι γίνεται στο κωλοχανείο του Συντάγματος. Μας γάμησαν τα τσογλάνια με τις γραβάτες, την κοινωνιολογία του δικαίου και το μουνί της μάνας τους. Κωλάνθρωποι που απορούν με την υπομονή μας. Στο κάτω-κάτω της γραφής μην τον διαβάζετε τον μαλάκα. Η αλήθεια βρίσκεται στους δρόμους, στην αλληλεγγύη, στο χάος των συλλογισμών, στην συλλογικότητα. Ποιος ξέρει από πού παίρνει εντολές ο ίδιος. Ειλικρινά, τι νομίζει; Ότι γράφει κι επηρεάζει κόσμο; Αρχίδια κάνει. Ένα θλιβερό σαρκίο είναι που γράφει ακκιζόμενος μπας και ψαρέψει κάνα σχόλιο στο κωλοsite του. Την μύτη του την έχεις δει;

«Έχουμε κατευθύνει όλα τα στοιχεία της φύσης. Δεν μπορεί να συμβεί καμία καταστροφή».

Yevgeny Ivanovich Zamyatin

(1884-1937)

Kustodiev_Zamyatin

Likes(0)Dislikes(0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *